Turnaj - Nová Ves pod Pleší - Výhra !

06.08.2011 00:00

Sem s pohárem zpod Pleše!

Galacticos ovládli novoveský turnaj  ●  Lečice triumfovala i silně oslabena  ●  Průjezďáka se dál drží forma  ●  Okapník čaroval v bráně  ●  Kojenec centroval přímo z kombajnu  ●  Mohutné oslavy v Knihovně

Parádní rozjezd do nové sezony! Hoši od Kocáby rádi přijali pozvání na Memoriál Tomáše Koloucha, předčasně zesnulého velkého fotbalisty, trenéra i starého kamaráda, Novou Ves vyplenili, vítěznou trofej si zvesela odvezli. A to i přesto, že týmu chyběli Lukáš a Martin Kostečkovi, Sobotka, Hovanec, Messi, Dvořák, zranění Víšek a Josef Hrbek, zrovna tak zdravotně indisponovaný kanonýr Jan Hořák turnaj za Lečici pouze odchytal. Ovšem neinkasoval!

 

LEČICE  –  ŠTĚCHOVICE B     1 : 0

Nová Ves pod Pleší – Notně oslabený mančaft si musel narychlo sehnat posily a proti Štěchovicím v útoku operovali dva mladíci: syn Patricie Kozlové, nejkrásnější ženské z Lečice, a Adam Kilián, nápadník Lenky Hrbkové. „Jestli s ní chce dál chodit, musí hrát fotbal za Lečici,“ vysvětlil trenér Hrubesch. Oba snaživí, ale po boku takových hvězd jako Průjezďák, Božídar, Kojenec, Okapník, Libuna, Rohlíček, Kozel přece jen vyjukaní. Vypomohl rovněž talentovaný Kuba Jaruška, nejstarší syn slavné krámské fotbalistky Jarušky Dleskové-Týfové-Krhounkové-Váňové-Kaká. Smutný byl pohled na Tomáše Víška. O berlích, zlomená a operovaná noha hrála všemi barvami, populární Habera však byl velmi dobře naladěn.

Zápas se důkladně monitoroval. Nejeden fotograf, natáčelo se i na kameru. „Měli ji dát více stranou od lečické střídačky, aby ji nerušila prasátka,“ poznamenal kdosi s poukázáním na „bleskovici“ kouče Hrubesche. Klubový prezident Roman Hes-Kudrnáč svou holou hlavu raději schovával…

Štěchovičtí už nebyli takoví čajíčkové jako na loňském turnaji v Kocába Areně, občas nám pěkně zatápěli. Mnohem fotbalověji si však vedla Lečice. Méli jsme dát gól už v 7. minutě, ovšem Kojenec svou strašlivou bombu namířil jen do břevna. Soupeře jsme dostali v nastaveném čase prvního poločasu. Rohový kop si vzal na starost Kojenec, balon lišácky poslal za hranici vápna, kde číhal Josef Smetana-Průjezďák. Takhle to dokáže jen on – připraví si palebnou pozici v rohu šestnáctky, podívá se a pak se nechytatelnou střelou trefí přes celou bránu do šibenice! Mladší potomek oblíbeného Vrchního komisaře z Krámů nyní prožívá vrcholná fotbalová léta, báječná forma se ho ne a ne pustit.

Dál už jen zbývalo pohlídat si vedení a těšit se na finále.

 

LEČICE  –  HŘIMĚŽDICE B     1 : 0

Nová Ves pod Pleší – Už jsme byli o něco silnější.. Do středové řady se bez velkého přemlouvání postavil velezkušený Martin Rákosník senior a dravý Jakub Hořák se mohl přesunout do útoku. Pepa Hrbek na sobě sice opět měl brankářský dres, s poraněným kotníkem se ovšem na finálové střetnutí necítil.

Tempo hry znovu udávala Lečice a brzy se začaly rodit šance. Po Arnoštové standardce tvrdě pálil Průjezďák, gólman jen s námahou vyrazil míč na roh. Hned po jeho rozehrání došlo k mlýnici v šestnáctce, načež volný Kilián zblízka zasáhl pouze ležícího brankáře.

Jestliže semifinálové utkání rozhodla takzvaná trefa do šatny, výsledek finále určil zásah „ze šatny“. V úvodu druhého dějství se ujal rohového kopu František Dědina-Kojenec. Jak jsme byli rádi, že tenhle zápas stihl. Předtím si odskočil na kombajn, avšak nesekal, pouze válcoval vlčí máky, chrpy, maliny, ostružiny, bolševníky. Takže nyní centroval prakticky rovnou z tohoto velkého zemědělského stroje a míč doputoval na hranici trestného území. Ke střele nasadil Jakub Hořák-Arnošt a sedmnáctkrát tečovaná střela si nějak našla cestu do sítě.

Dál jsme útočili, soupeře takřka neustále dostávali do úzkých, leč spoustu nadějně rozjetých akcí babrali. A také občas trnuli. Hřiměždice nám dokonce zatřásly břevnem, jejich zbylé pokusy zneškodňoval výtečný rezervní gólman Jan Hořák-Okapník. Nový kapitán mužstva využíval své skvělé kopací techniky, hrál jakéhosi třetího stopera, často se zjevoval na půlce hřiště coby legendární kolumbijský brankář René Higuita. Prokázal i značnou obětavost, to když mu jeden balon obrátil prsty na ruce a Hoři si nebyl jist, zda v zaměstnání udrží flákotu masa…

Radost z vítězství byla pochopitelně nezměrná. Pohár nemohl vyschnout, neboť v krámské Knihovně přetékal Lanýžovou medovinou, celé stavení se oslavami otřásalo, až knihy padaly z polic. Pogratulovat přišel dokonce i kocourek Podkolenka Opička, jenž se předtím slečně Elišce na dva dny ztratil.

Lečici se zkrátka i přes léto daří, teď to chce ještě obstát v generálce proti Slapům a vítězně vykročit do prvního mistráku s béčkem Dublovic.                                                                                              (msč)

 

Semifinále

LEČICE – ŠTĚCHOVICE B 1:0 (1:0). Branka: 30+1. Josef Smetana ml. Rozhodčí: Kobík (Daleké Dušníky) 7. Vrchní komisař: Roman Hes (Malá Lečice) 8. ŽK: Fr. Dědina. Diváci: 96.

Lečice: Jan Hořák 7,5 – Váňa 7, Josef Smetana ml. 8, Prášil 7, Houska 7 – Fr. Dědina 7,5, P. Svoboda 7, K. Jaruška 6,5 (41. J. Liška 5), Jakub Hořák 7 – Kilián 5,5, Kopeček 5,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Hráč utkání: Josef Smetana-Průjezďák

 

Nová Ves B – Hřiměždice B 1:3

 

O 3. místo

Nová Ves B – Štěchovice B 3:3, na penalty 1:3

 

Finále

LEČICE – HŘIMĚŽDICE B 1:0 (0:0). Branka: 32. Jakub Hořák. Rozhodčí: Bičiště (Dobříš) 8. Vrchní komisařka: Lenka Hrbková (Velká Lečice) 8. Bez ŽK. Diváci: 89.

Lečice: Jan Hořák 8,5 – Váňa 7,5, Josef Smetana ml. 8, Prášil 7,5, Houska 7,5 – Fr. Dědina 7, P. Svoboda 7,5, M. Rákosník st. 7, Kilián 6 – Jakub Hořák 7, Kopeček 6 (31. K. Jaruška 6,5). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7,5.

Hráč utkání: Jan Hořák-Okapník

 

Turnaj se konal 6.8. 2011 v Nové Vsi pod Pleší, hrálo se na 2x30 minut.

 

 

Libuna přemítal o koláči

Nová Ves pod Pleší – Blížil se finálový zápas a Libor Váňa-Libuna stále bezvládně ležel na lavici u lajny. Bylo mu špatně od žaludku. Ovšem pozor, na vině nebylo žádné páteční porušení životosprávy, tohle lečický pravý bek zásadně nepěstuje. „Já se hrozně přejedl omáčky s masem a houbami, nejmíň dvakrát jsem pak při utkání zvažoval, zda si nepůjdu odložit. Ale vydržel jsem, do KKK mě nikdo nedostane,“ povídal Libor a zároveň odmrštil veškerá podezření, že mu Jaruška namíchala do jídla hřib žlučový, jak to dříve již párkrát učinila.

Uznání patří i Pepovi Smetanovi. Důkladné zkoumání jeho nosu konstatovalo pouze barvu středně zralé mrkve a nepotvrdilo tak dlouhý večer v Knihovně. Jen tak dál, pane Průjezďáku.                                                                                                                                                                                    (msč, bab)

 

Předali pohár a vykopli nás

Nová Ves pod Pleší – Tohle by se v Lečici nikdy nestalo. Dohrát turnaj, pak hned všechno sbalit a nejít ani do hospody. Kdepak.

V Nové Vsi vše fungovalo nějak zvláštně. Že nejde elektřina a podává se pivo jen v plechovkách, to se může stát. A když pak proud zase jede a točené pivo není k mání už ve čtyři hodiny, to už je ovšem s podivem. Skončí finálový zápas, předají se ceny, mažte všichni pryč. Museli jsme uhýbat pořadatelům, kteří odnášeli stoly, židle, div nám nezpůsobili zranění. Panáky se v kantýně konzumovaly na vlastní nebezpečí. Ještě že hráči i fanoušci mají v Krámech svou Knihovnu. Ta všem turnajovým hrdinům poskytla zasloužený azyl, co se předtím zameškalo, tady rychle a promptně dohnalo…                                                             (msč)