TURNAJ 2012 k 70. výročí založení Sokola Velká Lečice

23.06.2012 09:00

Mužský turnaj 2012 k 70. výročí založení Sokola Velká Lečice

Zločin, pane Mášo!

„Já tam penaltu neviděl. Ale jsem č…k, mohl jsem ji písknout, protože nešlo o mistrák,“ sypal si po velkém lečickém turnaji popel na hlavu rozhodčí Máša. To už bylo samozřejmě pozdě. Hoši od Kocáby tak ve finále ztratili velkou možnost k vyrovnání a třeba by potom došlo na rozstřel z bílé značky a pořadatelský klub by v případě úspěchu své sedmdesátiny oslavil stylově. V každém případě hrála Lečice doma rozhodující zápas už potřetí za sebou, což se rozhodně počítá.

 

Kocába Arena – Sousedé z Hraštice bývají v zahajovacích zápasech pro lečické hostitele soupeřem nejhratelnějším a tudíž nejvítanějším. I letos jsme je porazili, i když s menšími obtížemi. Herní převaha nijak výrazná, pár šancí zahodil Břečka. Vedení přišlo až ke konci poločasu a zasloužil se o ně Jan Hořák-Okapník, který po jarním hostování u knínských Ševců zase kopal v důvěrně známém prostředí. Lečice letos konečně nastoupila s pořádným útočníkem!

Hrubeschův tým, letos teprve potřetí s Pepou Smetanou, vůbec poprvé s Božídarem Prášilem a také se staronovou posilou Čahounem juniorem, přestal vést po proměněném pokutovém kopu Zamrazilově. Ještě že Lečici přišel na turnaj pomoci velezkušený Martin Rákosník senior, díky pohotové střele Arjena Robbena znovu vedl správný mančaft a ten si už postup do finále nenechal ujít.

Novou Ves málem načapali

Mnohahodinová pauza mezi úvodním duelem a pozdně odpoledním střetnutím o hlavní trofej s sebou nese značné pokušení konzumovat, v parném počasí obzvlášť. Lečičtí všem svodům odolali, až na Matějku. Ten jako obvykle konstatoval „je vás dost“ proto se tvrdošíjně odmítal převléci do dresu a své nejmilejší činnosti se s chutí věnoval…

První poločas finále s Novou Vsí byl doslova hrůzný. Třiadvacet  minut nás soupeř svíral, načež vypálil rychlou třígólovou salvu a utkání rozhodl. Nejen to, nepůjčoval nám balon, s Hrubeschovou squadrou hrál jedno velké bago, až se šéfu Jiřímu Kvasničkovi pýchou natřásalo břicho.

Polovina dějství druhého skýtala stejný obrázek, jenže pak se začaly dít věci. Nejen že Josef Hrbek, podle svých slov nedostatečně nasnídaný, vytahoval jeden bravurní zákrok za druhým. Do vápna se pojednou vřítil dravý Jakub Hořák-Arnošt a nechytatelnou křížnou střelou skóre korigoval.

Ani ne za minutu byl stejný hráč sražen před vápnem a až z oběžné dráhy kolem Země byl zaznamenán pohyb červeného bodu, v němž později americká NASA při zvětšení snímků a videozáznamů rozpoznala nos lečického specialisty na standardní situace. Josef Smetana-Průjezďák dal míči neskutečnou trajektorii, ten napřed letěl jakoby do drátěnky za bránou, načež vzal faleš a zapadl přesně do šibenice. Bravo, Pepo! A Ota Beran, žijící legenda lečického fotbalu, už byl přitom kdesi na lávce v domnění, že už je dávno po zápase.  Hoší od Kocáby na Novovesáky dál zle dotírali, ovšem když byl Arnošt v trestném území odhozen jako balík slámy, pan Máša jasnou penaltu nepískl…

Fotbalově vyspělejšího soupeře zpod Pleše jsme málem načapali a nikdo tedy příliš nesmutnil. Rozčarování bylo přesto patrné, leč z docela jiného důvodu. Hrubesch měl totiž pět, šest hráčů na střídání, zatímco ještě o týden dříve a ve třech domácích mistrácích předtím stavíval jedenáctku o pouhých deseti lidech. Snad mu to přineslo poznatek: každý zápas v Kocába Areně musí být v následujícím ročníku III. třídy zároveň i turnajový…    (msč)

 

Semifinále

LEČICE – HRAŠTICE 2:1 (1:0). Branky: 28. Jan Hořák, 50. M. Rákosník st. – 45. Zamrazil z pen. Rozhodčí: Bičiště (Dobříš). Vrchní komisař: Jiří Krása (Praha). Bez ŽK. Diváci: 123. Lečice: P. Svoboda (48. Josef Hrbek) – Váňa, Smetana ml., Prášil (36. M. Kostečka), Houska (36. Zboženský ml.) – Břečka (56. Dušák), M. Rákosník st., Fr. Dědina, M. Rákosník ml. (30. Jakub Hořák) – Toman, Jan Hořák. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch.

 

Nová Ves – Nový Knín 2:1 (T. Petrák, Nožička – K. Rada).

 

O. 3. místo

Nový Knín – Hraštice 4:2 (Stránský 2, B. Rákosník, Sklenář – Sabon, Holobrada).

 

Finále

LEČICE – NOVÁ VES 2:3 (0:3). Branky: 64. Jakub Hořák, 65. Smetana ml. – 23. a 24. Novosad, 33. O. Petrák. Rozhodčí: Máša (Dobříš). Vrchní komisař: Václav Rákosník (Krámy). Bez ŽK. Diváci: 98. Lečice: Josef Hrbek – Váňa (45. P. Svoboda), Smetana ml., Prášil (36. M. Kostečka), Toman – Břečka (36. Dušák), M. Rákosník st. (44. Srp), Fr. Dědina (60. Zboženský ml.), M. Rákosník ml. (36. Jakub Hořák) – L. Kostečka, Jan Hořák (60. Kilián). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch.

 

Střelci: 2 – Novosad (Nová Ves), Stránský (Nový Knín), 1 – Jan Hořák, Jakub Hořák, Smetana ml., M. Rákosník st. (Lečice), Zamrazil, Sabon, Holobrada (Hraštice), T. Petrák, Nožička, O. Petrák (Nová Ves), K. Rada, B. Rákosník, Sklenář (Nový Knín).

 

 

Ženský turnaj 2012 k 70. výročí založení Sokola Velká Lečice

Famózní žáby Dleskovy!

Děvčata od Kocáby dorostla v opravdový tým! Hráček mají nadbytek, trenér Petr Svoboda-Kozel si může spokojeně mnout kopyta. O titul nejlepší fotbalistky a střelkyně na Příbramsku se hlásí Jaruška Kaká, nebo snad Pirlová, takřka přes noc byla objevena fenomenální gólmanka Jindruša Casillasová - dvě dcery charismatického Vlastimila Dleska z Malé Lečice. V sestavě se rychle rozkoukala Bobeš Rákosníková-Vyhlídková, z bojovnosti pranic neslevuje Martina Dědinová-Kapsová. A už se z toho vyklubal první bod v soutěžním utkání. Stačilo přitom dát jen o dvě branky více a Kozlovy žáby by na lečickém turnaji slavily absolutní triumf. Krásné zjištění. Připomeňme ovšem, že na tomto pokroku má značný podíl i Bohumil Prášil-Božidar, který tým sestavil a koučoval loni na jaře.

 

Kocába Arena – Měly to holky před prvním turnajovým duelem s Měchenicemi pořádně hektické. Nevědělo se, kdo bude chytat. Nedorazila totiž Hanka Boubalíková-Vyhlídková a vypadalo to na Ilču Houskovou-Rohlíčkovou. Pak by ovšem Kaká Arena (kantýna) přišla o šéfovou. Proto do brány zamířila rozklepaná Jindruša Dlesková-Charvátová-Casillasová. Se životosprávou na jedničku. „Ani ji, ani Jarušku jsem včera k sobě na zahradu nepustil. Neměl bych potom čas sbírat koláče a narovnávat vyboulený plot,“ vysvětlil Václav Rákosník-Vyhlídka.

Soupeřky sice měly v úvodním utkání viditelnou převahu, leč nevěděly si rady s živelně a nadšeně bojující obranou. Tu si navíc Jindruša dirigovala po vzoru svého otce, jenž v Malé Lečici řídí dění uvnitř a vně obchodu Zdenky Liškové… Zápas byl dlouho otevřený, rozhodlo ho jediné zaváhání naší defenzivy.

Do druhého zápasu stanovil protřelý fotbalový stratég Kozel podobnou taktiku. Opět se soustředit na propracovanou obranu a vyrážet k rušovým protiútokům. To se beze zbytku dařilo. Jindruša v bráně doslova čarovala, udivovala skvělým postřehem i dlouhými a razantními výkopy. Její muž Pavluša Palec skoro ani nechodil k pultu, vše potřebné mu bylo přinášeno, takže se jen tetelil pýchou a od sluníčka si připálil stehna.

A pak to přišlo. Jaruška Dlesková-Váňová-Kaká na polovině hřiště vybojovala míč, protihráčku tělem přetlačila a mazala na zteč. To, co potom předvedla, bylo neuvěřitelně mazácké a fotbalově dokonalé. Jednoduše obstřelila brankářku přesně k tyči a Lečice vedla. Mužští netrefové Okapník, Kojenec, Bolek či Lukašenko měli mít po ruce blok s tužkou a dělat si poznámky!

Jaká škoda, že Petrovice po změně stran lacino vyrovnaly, jaká škoda, že mečbol záhy Lečice neproměnila. Sama před bránou se pojednou ocitla Markéta Záhorská-Popletová, stačilo jen nastavit nohu a bylo by hotovo. Ona však učinila děsný nápřah, jako když klientům staroknínské charity rozhazuje obědy, a balon minula. I když už se druhý gól přidat nepovedlo, konečná remíza byla přijata s jásotem.

Pořadatelé pro zpestření ještě určili penaltový rozstřel. Jelikož Eliška Opičková, Zuzka Svobodová, Markéta Záhorská-Popletová i Jaruška Dlesková-Váňová-Kaká mířily mimo a jediná soupeřova hráčka jako jediná do sítě, prohrálo se.  Nikdo však nesmutnil. Dívčí tým z Lečice, Krámů, Nových Dvorů, Porostlin i Prahy na turnaji absolutně obstál a kdo ví, příště třeba se všemi zamete.                                                                                                                                                                                                                                                  (msč)

 

Lečice – Měchenice 0:1 (0:0). Branka: R. Svobodová. Lečice: Dlesková-Charvátová-Casillasová – Prášilová-Ronaldová, Strnadová-Řepková, Opičková, Záhorská-Popletová, Bartoňová-Kozlová, Kopečková-Kozlová, Dlesková-Váňová-Kaká, Rozehnalová, Rákosníková-Vyhlídková, Z. Svobodová, Křivonosková, Schubertová, J. Grešová, M. Grešová, S. Housková. Trenér Petr Svoboda-Kozel.

Lečice – Petrovice 1:1 (1:0), penalty 0:1. Branky: Váňová-Kaká – Borotová. Lečice: Dlesková-Charvátová-Casillasová – Prášilová-Ronaldová, Strnadová-Řepková, Opičková, Záhorská-Popletová, Bartoňová-Kozlová, Kopečková-Kozlová, Dlesková-Váňová-Kaká, Rozehnalová, Rákosníková-Vyhlídková, Z. Svobodová, Křivonosková, Schubertová, J. Grešová, M. Grešová, S. Housková, M. Dědinová-Kapsová, D. Dědinová. Trenér Petr Svoboda-Kozel.

Měchenice – Petrovice 1:0 (Jirsová).

 

Tabulka

1. Měchenice              2          2          0          0          2:0       6

2. Petrovice                2          1          1          0          1:2       4

3. Lečice                     2          0          1          1          1:2       1

Střelkyně: 1 – Váňová-Kaká (Lečice), Borotová (Petrovice), R. Svobodová, Jirsová (Měchenice).

 

Hráčka turnaje: Jindruša Dlesková-Charvátová-Casillasová (Lečice).