8. Velká Lečice - Višňová

11.10.2014 16:00

Drbat štěstěnu za uchem!

Lečice zvítězila, ale dost nepochopitelně ● Již popatnácté v řadě doma neporaženi ● Další velká show rohatého muže ● Kousek trávy pro Okapníka ● Hrubesch by za „pabjedy“ dal cokoli ● Do Magického čísla se vložil už i Pišta ● Zamyšlený starosta – obec povede hnutí Mňau ● Knihovna bez šnapsu

 

Ihned je potřeba zjistit, co pije fotbalový bůh. Potom mu na znamení díků vyskládat na stůl sto třináct panáků dle jeho výběru a paní Štěstěnu, kterou si vládce fotbalových nebes pro odměnu pošle, bude nutno pěkně dlouho drbat za uchem jako kočku. Lečice totiž měla v utkání s Višňovou prohrát, a to o dost. Místo toho šťastně zvítězila, stoprocentně zužitkovala oba po sobě jdoucí domácí zápasy a stále se drží v popředí tabulky. Je ovšem třeba hochy od Kocáby upozornit, že nic netrvá věčně, štěstěna se jednou rozčílí a mužstvu to náležitě spočítá.

 

LEČICE   –   VIŠŇOVÁ    1 : 0

Kocába Arena – Zdánlivě nemožné se stalo skutkem dvacet minut před koncem. Aspoň jeden balon propadl mezi beky, gólman Višňové podnikl výlet do Země nikoho, jenže oba lečičtí útočníci se kvůli přemíře snahy málem srazili. Jan Hořák-Okapník zařval na Čahouna „kšá, kšá“ a nasměroval míč doprostřed nechráněné branky – 1:0. Z místa, odkud Hoři kopal, by se měl vyrýpnout pruh trávníku a ten pak vložit do jednoho krámského okapu, aby se jistá tekutina měla do čeho vsáknout a plech zbytečně nerezivěl…

Proč tolik slávy, když jde o jeden pitomý gól, k čemu ty ódy na jeho střelce?

Protože fotbal skutečně nemá logiku, protože Lečice předtím ani potom na výhru, dokonce ani na plichtu, neměla. Proto už o poločase Libuna prorokoval, že mužstvo tentokrát o domácí neporazitelnost přijde, proto byl Hrubesch před zbývajícími dvaceti minutami ochoten pročesat všechny okolní bazary a zastavárny, jen aby sehnal „pabjedy“ pro rozhodčího Švidkova a závěrečný hvizd o něco přiblížil.

A to se před zápasem kdekdo těšil na lečickou kanonádu, jelikož Višňová v předešlém kole dostala na svém hřišti šestku od Kamýku a měla tedy být papírově slabším soupeřem nežli Dobříš C, proti níž jsme se před týdnem tolik nadřeli. Patnáctý uzlík na šňůře utkání, v nichž Lečice doma neprohrála, měl být samozřejmostí (zmínka o třináctém zářezu byla v minulém zpravodajství chybná).

Místo toho už od začátku každý nevěřícně čuměl na uragán Chalupářů ze Sedlčanska. V jeho sestavě byli nanejvýš dva třicátníci, jinak neskutečně běhaví a technicky zdatní mladíci, na něž pánové Císař a Huml od lavičky strašlivě ječeli, tím je ještě víc vybláznili a chvílemi to vypadalo, jako když na naši bránu nalétávají německé štuky se spuštěnou sirénou.

V jedenácté minutě se Kozel hrozně vyděsil, neboť se mu po táhlé střele jednoho z Višňovských za hlavou rozezvučelo břevno. Ještě že se rohatý muž v lečické bráně včas uklidnil a jal se odchytat další ze svých životních zápasů.

Vyjádřeno Matějkovou matematikou, Lečice měla balon pod kontrolou pouhých 0,113 procenta času první půle. Středová řada nešlapala, jelikož tradiční špílmachr Střihavka vypadal po předcházejícím čtyřhodinovém hraní tenisu dosti unaveně, Kojenec zrovna tak, Habera nebyl s to nahradit průbojného Rákosku. Na soupeřovu branku šly jen dvě propagační rány, jeden jediný trestňák z výhodnějšího místa nasměroval Střihavka do zdi. Pokolikáté se už potvrdilo, jak moc citelná bývá neúčast Messiho.

Naproti tomu hosté měli všechny míče, uměli s nimi lépe zacházet a uhnízdili se nám před vápnem. To oni byli v Kocába Areně doma! Obranná linie v čele s vynikajícím Rambem se však překonávala, za ní čaroval nepřekonatelný rohatý muž Petr Svoboda-Kozel.

Hrubesch o pauze stáhl vyčerpané Rohlíčka a Feryho, nasadil Srpa s Čahounem, jelikož tým měla čekat ještě větší robota, hosté po změně stran hráli směrem dolů. Chalupáři pochopitelně přišli s novým tlakem, znovu se dostávali do velkých šancí. Bylo neuvěřitelné, jak nás měla štěstěna pod dohledem fotbalového boha ráda. Přežili jsme další spršku střel ze hry i standardek, odvrátili spoustu rohů, vyřešili bezpočet ošemetných situací. Kozla hosté neuměli překonat.

Kdybychom měli na rukou sto třináct prstů, všemi bychom brali bezgólovou remízu. A to i přesto, že jsme se začali dopředu nepatrně osmělovat. Pouhou minutu po příchodu střídajícího Bolka to tam Okapníkovi spadlo. Ale těch dvacet minut hrůzy a nervů co nás ještě čekalo. Přitom jsme ještě mohli vedení navýšit, hosté ve snaze o vyrovnání hráli vabank, svěží Bolek jim utekl, jenže při zakončení svého sprintu nevyzrál na brankáře. Vítězství nepochopitelné, to se ví, že oslavy byly posléze mohutné.

Jako poslední z Kocába Areny odcházel pan starosta. Melancholický a zamyšlený, neboť v sobotu skončily komunální volby. Vyhrálo je politické hnutí Mňau, v jehož čele stojí devítinásobná matka a šestinásobná babička, velkolečická rodačka Ing. Tonka Svobodová. Takový inženýr Josef Beran si nyní bude muset zvykat, že na obecních schůzích budou po jeho boku sedávat třeba Ing. Matějka Průjezďák nebo jeho syn Mgr. Zlatan Retarda.

Mezi hráči na sebe upozorňoval István Tokaji-Pišta, kterého jsme vůbec poprvé spatřili při konzumaci, nejprve před Kaká Arenou, potom v Knihovně. Pištovi se celkem dařilo, v Magickém čísle bude mít zapsáno 336. Mohlo by i víc, kdyby ovšem Vyhlídkovi nedošla většina šnapsu…                 (msč)      

                              

Branka: 69. Jan Hořák. Rozhodčí: Jiří Švidkov (Příbram) 8. ŽK: Tokaji. Vrchní komisař: Oldřich Dolejší (Praha) 7. Hlavní pořadatel: Václav Rákosník (Krámy) 7,5. Kaká Arena: Ilona Housková 7,5, Simona Housková 7. Diváci: 113 (vyprodáno). Poločas: 0:0. Hráno 11.10. 2014.  

 

Lečice: P. Svoboda 10 – Toman 7, Houska 7 (46. Srp 7), Rambousek 8, Tokaji 7,5 – Jakub Hořák 7, K. Rada 6,5, Fr. Dědina 6,5, T. Víšek 6 (68. Štěpán - ) – Jan Hořák 7 (87. Váňa - ), Fr. Holec ml. 6 (46. Zboženský ml. 6,5). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Patricie Kozlová-Miss Lečice 113.

Lavička: Josef Hrbek. Chyběli: Messi, Josef Smetana ml. (zaměstnání), M. Rákosník ml. (hokej), L. Kostečka (člen volební komise).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

 

Střelci Lečice: 7 – Jan Hořák, 4 – K. Rada, 2 – Messi, 1 – Fr. Dědina, Jakub Hořák.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 167 minut (do dalšího zápasu jde se 103 minutami).

 

Výroky dne

„Ten se dneska zamiloval do Krásy.“ (Hrubesch si všiml, že Kozel příliš často vykopává míče do laviček, jako kdysi Jiří Krása)

„Pojď se kouknout, zmrde!“ (rozzuřený Kozel na protihráče, který ho kopl)

 

A co na to: František Dědina

Hoři je bonzák!

Silné nožičky, co mu umožňují neustálý tah na bránu. S góly sice na podzim FRANTIŠEK DĚDINA-KOJENEC šetří, ale pořád ho může hřát pocit, že v minulé sezoně byl lepším střelcem než úhlavní krámský soused Okapník. Právě toho nyní skřítek z Kouzelné školky označuje za práskače, jenže oni jsou si vlastně kvit. Vždyť Kojenec svého času pověděl na Hořiho, co vše dělá po návratech z Knihovny a udělal z něj Okapníka…        

Nebyl jsi vyděšený, když nás Višňová celý zápas válcovala?

Já pořád věřil, že vyhrajeme, od začátku. Sestava byla dobře rozložená, věřil jsem, že i přes ten tlak Višňové jeden gól dáme. Taky gólman byl dobrý, s bonzákem Hořim to bylo o něco horší.

Kromě utkání v Kamýku má zatím Lečice neuvěřitelné štěstí. Jak dlouho ještě vydrží?

To není o štěstí, hrajeme klidně a zodpovědně. Kozel je podpora zezadu, kopeme všichni za jednoho. Nikdo nehraje sám na sebe, teď znovu nikdo nechyboval.

Před zápasem se mnozí strachovali o tvou čerstvost, ale nic na tobě nebylo znát. Dalo to hodně přemáhání?

Nedalo, protože to, co se říkalo, byly jen čisté a sprosté pomluvy. Hoři je bonzák!

Okapník už v této sezoně dal sedm gólů, ty jenom jeden. Co se děje?

Nic se neděje, hraju pro kolektiv. Góly musí dávat někdo jiný. Je jedno, kdo, hlavně, ať se vyhraje.                                                 (msč)  

 

 

A co na to legenda: Ladislav Kropil

Rambo je největší přínos

Nenechá si ujít žádný domácí zápas, skoro pokaždé jezdí za hochy od Kocáby i ven. Aby ne, bývalý hráč, později úspěšný trenér LADISLAV KROPIL je velký lečický patriot. Jako člen legendární MLKOS neopomíná se soukmenovci Kudrnáčem a Čertíkem konzumovat, dění na hřišti ovšem bedlivě sleduje a je ho také hodně slyšet.    

Co říkáš na podzimní výsledky Lečice?

Je to výborný, jsem hrozně překvapen, tohle jsem nečekal. Fakt strašně výborný. Ale teď jsme měli namále.

Mužstvo jsi kdysi trénoval, jak bys hodnotil současného kouče Hrubesche?

Sestavu dělá dobrou, jen mi vadí, že často střídá, dává tam hráče, kteří tam nemají co dělat. Proč teď třeba nehrál Libor od začátku? Jinak je Jirka výbornej kluk. 

Který hráč se ti zatím nejvíc líbí?

Nejvíc se mi líbí ten z Knína…, Rambo, to je největší přínos. Překvapuje Kozlík, taky Rákoska, kdyby tak chodil častěji. Hořimu to začíná střílet.

Kam až to Lečice v tomto ročníku může dotáhnout?

Tak do pátého místa. Na postup to není, co bychom v přeboru dělali… Na jaře budeme mít ty silné venku, Hřiměždice, Dušníky, Višňovou, ta ještě zabere. Opravdu to vidím nejvýš do 5. místa.                               (msč)

  

Malý kvíz od Kocáby

Kapitán Jan Hořák často ve svém krámském domě vyhledává jedno určité místo. Je to:

a) koupelna

b) okap

c) sklep

d) WC

Správné odpovědi zasílejte na klubové stránky nebo přímo Hořimu na mobil. Řešení kvízu vyjde v příštím zpravodajství.

Správná odpověď z minulého zpravodajství: c) švihadlo

 

Fotogalerie >>