7. Kamýk - Velká Lečice

05.10.2013 16:00

Bída na sto třináctou

Lečice opět naprosto neškodná ● Půl obvyklé sestavy v tahu ● Návrat Španělův, výpomoc Matějkova ● Do jámy lvové vhozen i Habera ● Smolaři Okapníkovi znovu upřen gól ● Rohlíček odstoupil, aby si mohl dát pivo

Postavení v tabulce alarmující a tým se nesejde. A zrovna proti Kamýku, který hraje na neutrální půdě v Krásné Hoře a není tudíž vysloveným favoritem. Lečice pak s flikovanou sestavou předvede výkon, jenž se dá Matějkovou terminologií označit za bídu na sto třináctou. Už je té ostudy na podzim moc. Pět porážek za sebou, ne a ne dát gól, a když už, soupeř si ho musí vstřelit sám. Je zázrak, že pár zbylých srdcařů na tohle ještě vůbec má nervy.

 

KAMÝK   –   LEČICE   6 : 1

Krásná Hora nad Vltavou – Jak má trenér vyjíždět k důležitému zápasu, musí-li po cestě počítat hráče, s nimiž nemůže počítat. Vydalo jich na polovinu obvyklé úderné sestavy.

Tři muže mu proto seslalo samo nebe: na podzim poprvé vkročil do šatny Václav Dušák, nyní co do barvy kůže ani ne tak Španěl, jako spíš arabský Maur, původní obyvatel Pyrenejského poloostrova. Dále Václav Dvořák-Matějka, jenž napřed hrát nechtěl. Dopoledne před utkáním byl v Nových Dvorech pozván k sousedu Pepovi Svobodovi, aby si u něj prohlédl sbírku známek, doma se posléze věnoval podivné činnosti v garáži a snad i pod tímto vlivem se nechal Čertíkem ukecat ke sbalení potřebných věcí. Dostal potom důvěru a odkopal 70 minut coby jediný lečický útočník. Zcela nečekaně se na lečické lavičce objevil Tomáš Víšek-Habera. Viditelně pohublý, avšak na zápas dostatečně nažhavený, na dlouhé zdravotní obtíže nedbající.

I tak se čekalo, že lečický slepenec bude Kamýku odolávat mnohem déle, než devět minut, po nichž poprvé inkasoval. Do poločasu celkem čtyřikrát a bylo jasné, že tenhle duel skončí dalším fiaskem. Pokud v obraně chybují zkušení matadoři Libuna a Kozel, svůj den nemá gólman Josef Hrbek, záloha neudrží balon a nikdo nevystřelí na bránu, kde brát optimismus?

Za čestný úspěch poděkujme soupeři. V 53. minutě se konečně kamýckými řadami probil Jan Hořák-Okapník, tvrdou ranou napálil břevno, od něhož míč dopadl za brankovou čáru, odtud vyskočil ven, ale dezorientovaný zadák protivníka hlavičkoval do vlastní sítě. „Hoři dal regulérní gól, balon byl několik centimetrů za lajnou,“ potvrdil Petr Štěpán, že skutečný střelec nosil lečický dres. Okapníka neopouští smůla, ve druhém kole proti Hřiměždicím mu radost rovněž zkazil vlastenec.

„Kdybychom pak dali ještě jeden gól, třeba se ten zápas mohl zamotat,“ povzdechl si trenér Hrubesch. Nic takového, naopak Kamýk nám umotal další dva a mohl klidně i víc.

Teprve v závěru zápasu, kdy domácí polevili v tlaku, se Lečice poněkud rozhoupala do ofenzivy. Už bez Matějky, jehož střídání provázela hrstka fanoušků od Kocáby uznalým potleskem. Kdosi poznamenal, že se těšil na herdy do zad a různé peprné zákroky. „Nikdo mě nenasral, tak jsem byl v klidu,“ vysvětlil Matějka, kterého si v nejbližších dnech bude ve své knínské ordinaci prohlížet obávaná doktorka Nevařilová-Zrzavá.

Škoda, výsledek se dal zkorigovat – kdyby Dušákovi na malém vápně vyšel krok, kdyby Rambouskovu hlavičkovou dorážku nezastavila tyč, kdyby Okapník z trestného kopu nemířil vedle drátěnky za bránou. „Je to holt odraz našeho výkonu,“ procedil na lavičce vystřídaný Rohlíček, který si posílal dceru do stánku pro pivo. A vůbec se nemýlil.

Rádi bychom se však mýlili při pesimistických prognózách před příštím zápasem s Boroticemi. Ono se fakt už nutně potřebuje bodovat!         (msč)

 

Branky: 24. a 55. Skřivan, 9. Tatoušek, 15. V. Krůta, 42. Lukeš, 62. P. Mazour – 53. vlastní Proft. Rozhodčí: Radek Dýsl (Petrovice) 8. Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 8,5. ŽK: Dušák, P. Svoboda. Diváci: 36. Poločas: 4:0. Hráno 5.10. 2013.

 

Lečice: Josef Hrbek 5,5 -  Váňa 5, Rambousek 6,5, P. Svoboda 6, Houska 6 (65. Víšek - ) – Štěpán 6 (54. Fr. Holec ml. 5), Dušák 6, Fr. Dědina 6,5, Jan Hořák 6,5, Toman 5 – Dvořák 6 (70. Zboženský ml. - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: - . Chyběli: Messi (zranění a zaměstnání), Josef Smetana ml., L. Kostečka (zaměstnání), K. Rada (florbal), M. Rákosník ml. (hokej), Tokaji (dovolená), Jakub Hořák (mimo republiku).

Hráč utkání: Tomáš Víšek-Habera

Střelci Lečice: 2 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, Tokaji, 1 – Jan Hořák, K. Rada.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 97 minut (do dalšího zápasu jde s 1 minutou), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 28 minutami).

 

Výrok dne

„Hoď to pinďourovi!“ (Václav Dušák vybízející Tomaníka k přihrávce Čahounovi)

 

A co na to: Tomáš Víšek

Rozbor v kabině, to je vždycky sranda

O tomhle věděl jen kapitán Okapník. Že se v lečickém týmu po dlouhé době objeví TOMÁŠ VÍŠEK-HABERA mezi ostatními vyvolalo rozruch, který by nepřebilo ani přistání UFO na Mikuli, a to se tam prý čas od času vyskytuje. Nastoupil po dlouhé přestávce zaviněné těžkou zlomeninou nohy, což je děsná odvaha. Dokonce taková, že si zasluhuje ocenění Hráč utkání.

Kdy v tobě uzrálo rozhodnutí, že opět nastoupíš za Lečici?

Ve mně nic nezrálo. Jen mi volal Hoři, že jich je málo, jestli nepůjdu pomoct.

Cítil jsi se dost silný? Po takovém těžkém zranění člověka zpravidla blokuje podvědomí.

Nehrál jsem naplno, jen to, co jsem mohl. Cítil jsem, že ta noha je slabší, unavená. Brnělo mě v ní.

Na koho ses v týmu nejvíce těšil?

Na nikoho konkrétního. Zato na rozebrání situace o poločase v kabině, to je vždycky srandovní. Pořád to samé. Že si pořádně nepřihrajeme, že nikdo nevystřelí a tak dál.

Co dál, budeš teď na zápasy chodit pravidelně?

Pravidelně ne. Příště se přijdu podívat, dál nic neplánuju.     (msč)