6. Velká Lečice x Jesenice

01.10.2016 16:30

TAK TAKHLE BY TO NEŠLO!!!

Že by návrat do dob nedávných? * Nefungovalo vůbec nic * Dva vlastní góly *

Bez nápadu se fotbal hrát nedá * Kozel zabránil ostudnému debaklu *

 

SOKOL VELKÁ LEČICE – TJ SOKOL JESENICE 1 : 4 (0 : 3)

Vskutku neveselo muselo být příznivcům lečického fotbalu po skončení zápasu 6. kola v Kocába Aréně proti Jesenici. Nejde ani tolik o samotný výsledek jako především o předvedenou hru domácího týmu. Situace totiž povážlivě začíná připomínat letošní jarní anabázi. Slušný začátek, který postupně přešel až do málem tragického konce. Opět se schází několik statečných, povětšinou s pubertou už dávno za sebou, a jen se do posledních chvil tiše modlí, aby jich bylo dost k odehrání utkání. Někteří borci prostě nepřijdou vůbec, jiné pro změnu těsně před výkopem začnou bolet úplně všechny palce a novinkou je to, že někteří se musí poprosit, aby přišli alespoň na poločas. A tak po euforii ze dvou vítězství přichází hodně studená sprcha, zvláště když nejbližší soupeři Matějkových hochů rozhodně nepatří k nejlehčím. Je nejvyšší čas zatáhnout za ruční brzdu, protože kdyby měla současná mizérie pokračovat, nabere lečická kára řítící se z kopce, takovou rychlost, že už nepůjde zastavit a skončí až na samém dně propasti. A přitom nelze říci, že by ti, kteří se rozhodli nést svou kůži na trh, utkání nějak vypustili či snad Bůh chraň, odflákli. Ke snaze je však třeba přece jen přidat něco z fotbalové abecedy a v tomto ohledu působili na hrací ploše lečičtí borci jako čerství prvňáčci.        

 

První, jakési ohrožení branky přesto spáchali Matějkovi svěřenci. V 6. min. našel na hranici šestnáctky Arnošt Kocíka, ale tomu střela nesedla. O dvě minuty později ohrozil Kozla z přímého kopu soupeř. Tentokrát stačil ještě lečický golman zasáhnout. Za malou chvilku nezachytili domácí výkop od branky a jen díky výbornému obrannému zákroku Srpiho se jeseničtí nedostali do vyložené příležitosti. Jinak tomu bylo krátce po čtvrthodině hry. Obvykle nechybující Rohlíček špatnou rozehrávkou založil protivníkův rychlý brejk a po přihrávce před branku už pro dobíhajícího útočníka nebyl problém umístit míč do sítě. 18. minuta – 0 : 1. Vzápětí se ze zcela nevinné situace ocitl úplně sám před hostujícím brankářem Pišta. Sám byl však tak překvapen, že tuhle možnost k vyrovnání neproměnil. Nedáš – dostaneš. Ve 20. min. vyrazil z branky zahrát přímý kop nedaleko jesenického pokutového území Kozel. Obrana však jeho centr odvrátila a na druhé straně hřiště vyhlavičkoval míč mířící do opuštěné branky Rohlíček na roh. Následovala však chyba, jakou už dnes nedělají ani lečické fotbalistky. Chlapci vesele klábosili ve vápně, zatímco soupeř v pohodě bez povšimnutí rozehrál a aby toho nebylo dost, centr si srazil Zdenda do vlastní branky. 21. minuta – 0 : 2. Nedosti však bylo ran nebeských. O šest minut později unikl hostující hráč po levém křídle. Po přihrávce do šestnáctky následovala střela, kterou Srpi ztečoval tak nešťastně, že Kozel nemohl v žádném případě zareagovat. 27. minuta – 0 : 3. Ve 35. min. mohlo být přece jen o něco veseleji. Zdenda prodloužil hlavou na Fandu, ale jeho šanci zmařil jesenický golman včasným vyběhnutím. Poslední desetiminutovka byla jen ukázkou velké křeče Matějkových hochů, protože nebyli prakticky schopni překročit půlící čáru s míčem na noze, a tak poločasový hvizd byl vlastně vysvobozením.

 

Do druhého dějství trenér Matějka výrazně posílil ofenzivní řadu ve snaze ještě s výsledkem cosi udělat. První příležitost měl Kocík po přihrávce P. Dědiny, ale jeho šajtle šla mimo tyče. Veškeré naděje domácích však velmi brzy soupeř utnul. Po nenápadné akci Kozel trošku podcenil situaci a míč se třepotal v síti počtvrté. 57. minuta – 0 : 4. V 65. min. Hoři přesprintoval svého strážce. Jeho pěknou ránu však brankář vytěsnil na roh. Od této chvíle už však následoval jen smutný pohled na trápící se domácí tým. Hra byla bez přesné přihrávky, bez nápadu a s tím ruku v ruce jdoucím momentem překvapení. A tak si gólové příležitosti vytvářel především celek z Jesenice. A že jich opravdu bylo! Tisíckrát museli hráči v poli Kozlovi v brance odpustit jeho drobné zaváhání při čtvrté brance, protože nebýt jeho excelentních zákroků, skončil zápas ostudným debaklem. V 67. min. po kombinaci po levé straně přišel první. O dvě minuty později už byl i lečický golman překonán, ale podruhé na brankové čáře zachraňoval hlavou Rohlíček. V 75. min. podskočil Zdenda vykopávaný míč a Kozel likvidoval další tutovku. Dvanáct minut před koncem přece jen domácí alespoň kosmeticky upravili skóre. Po kombinaci Arnošta s Fandou, druhý jmenovaný s přehledem svou šanci proměnil. 78. Minuta – 1 : 4. V 82. min. opět pálil Fanda, ale tentokrát již nemířil přesně. Z následného protiútoku, jak jinak, Kozel lapil další smrtící projektil. V závěrečných minutách už hosté v pohodě hlídali svůj komfortní náskok, a tak už se závěrečný účet neměnil. Tenhle zápas hrozivě nevyšel, takže je snad lepší ho vypustit z hlavy a hledět směle kupředu Sokolíci!!!     

 

  

Branky:  78. F. Dědina – 18. a 27. P. Čejda, 21. T. Hulínský, 57. M. Havel

ŽK: 60. J. Koc – 50. P. Kymla, 60. S. Mošnička

Úvodní sestava:  P. Svoboda  6,5 – Z. Houska 6, J. Zboženský ml. 5, J. Srp 5, L. Váňa 5  –  Z. Zboženský 4,5, 

F. Dědina 5, J. Koc 5,5, Jakub Hořák 4,5 – I. Tokaji  4 (45. Jan Hořák 5), J. Hrbek 4  (45. P. Dědina 5)   

Trenéři:  Václav Dvořák, Jaroslav Zboženský st.    

Vedoucí týmu:  Patricie Kopečková

Hlavní pořadatel:  Jiří Hrbek

Střely celkem:  11:13 Střely na branku: 6:8 Rohové kopy: 4:6 Fauly:  10:13 Ofsajdy:  1:5 

Rozhodčí:  Malčic

Diváci:  40     

 

Odehrálo se:  Kocába Aréna,  L.P.  1. 10. 2016