6. Velká Lečice - Malá Hraštice

25.09.2010 16:30

Hvězdám napršelo do hlav

Kocába Arena skoro po roce dobyta  -  Lečice žalostná až běda  -  Matějka obědval syrové maso?  -  Jana Opičková v Krámech slavila  - Jirka Šerák štěstí ani koláče nepřinesl  -  Paní Týfová běhala až na střídačku

Derby s Hrašticí, to měla být pro Lečici chuťovka. Vše bylo v Kocába Areně připraveno k dalším mohutným oslavám (dokonce i jistý Motorkář roku nechal své jednostopé vozidlo raději v Krámech a tašku s nápisem USA měl přikurtovanou k palubní desce Matějkova fáčka), místo toho však zůstali fanoušci zplihlí. Nejen vytrvalý déšť způsobil, že lečickým Galacticos napršelo do hlav. Zcela zaslouženě.

LEČICE   –   HRAŠTICE   0 : 1

Kocába Arena – Jedenáct měsíců (od porážky s Nečíní B 24.10. 2009) platil lečický fotbalový svatostánek za nedobytný hrad. Rozbořila ho Hraštice, velmi kvalitní mančaft, který mohl Kocába Arenu vyplenit i vyšším rozdílem, kdyby v naší bráně nestál dobře vyspalý Kozel Spytihněv, jenž při příjezdu na stadion málem srazil jednoho vyhýbajícího se cyklistu – Čertíka… Celý domácí tým byl tak špatný, že nejpřijatelnějším výsledkem by pro něj bývala bezgólová plichta. Anebo výsledek 1:1, kdyby v 9. minutě směroval Popescu svůj trestný kop o pár centimetrů níž a ne do břevna. Kriste pane, byla to jediná gólovka domácích za celý zápas.

Takhle rozhodl rohový kop zkraje druhé půle a přesná hlavička neobsazeného Sabona. Aby poté Lečice vyvinula drtivý tlak a šla alespoň za vyrovnáním, to ani náhodou. Nejaktivnější tak byla paradoxně paní Jaruška Dlesková-Týfová-Váňová, která v jednu chvíli sprintovala až na naši lavičku hlásit dobře nasnídanému Pepovi Hrbkovi, že přestala téci voda. Tolik toho za celý zápas nenaběhal žádný z Lečických! Dokonce ani populární hostinský Jirka Šerák, ten mohl jít po zápase na lávku volným krokem, neboť koláče se nepekly. Že byl předtím na fotbale dvakrát a pokaždé se zvítězilo, ani tohle, bohužel, tentokrát neplatilo…  Na Lečici se fakt nedalo koukat. Vždyť i Ota Beran zůstal druhou půli raději sedět na židli před kabinami a nemohl za to jen slejvák. Zde je přehlídka zoufalců, tedy až na pár výjimek. O výborném Kozlovi již řeč byla. Rohlíček, jenž začal na pravém beku, brzy zjistil, že Hraštice hraje v nesmírném fofru. Střídající Pišta párkrát vůbec netrefil balon, ale měl alespoň na noze vyrovnání, být po přetaženém centru Radimově u balonu o krůček dříve. Lukáš Kostečka uhasil na zadním stoperu dost, některé jeho přihrávky ovšem mířily do stráně a způsobily předčasný listopad. Martin Kostečka? Nejlepší na place. Nejbojovnější, nejspolehlivější zadák a ještě uměl soupeři nakopat, navíc ho pořádně sepsout. Víšek: jedna ze zmíněných světlých výjimek, proti němu hraštičtí dravci málokdy pořídili.

Záloha prakticky neexistovala, jen Popescu vyhlížel trochu fotbalověji, při tvorbě hry však zůstával v soubojích se stejnou řadou Hraštice, nejlepšímu týmu, s jakým se zatím Lečice ve III. třídě potkala, osamocen. Kojenec lítal tam a zpátky, pohříchu bez efektu. Libor Váňa nyní nebyl tradičním Dani Alvesem, to umí, jen když hraje na beku. Radim Sobotka špatný – neprůbojný, standardky prachbídně zahrávající, a vzteklý.

V útoku operoval Hoři-Ferda totálně odříznut, ani jeden průnik, pouze jediný pokus o střelu, a to zblokovaný. Matějka si to od trenéra vyžral, už nepomohly výmluvy „je vás dost, nehraju“. Nastoupil v základu a bylo vidět, že obědval syrové maso servírované „náhradní“ novodvorskou kuchařkou Dášou Stehlíkovou. Nebo snad doma v nebezpečné kotelně konzumoval čistý líh jako za časů svého nezapomenutelného táty? Co zákrok, to faul a leckdy dost ostrý. Jinak ovšem cítil hru a pár vychytralých přihrávek rozdal. Rákoska do záložní formace žádný vzruch nepřinesl.

Derby to bylo za všechny prachy. A to jeden z hlavních fanoušků soupeře vůbec ke Kocábě nedorazil. Paní Jana Opičková, rodačka z Hraštice, prý zasloužené vítězství svých krajanů slavila v Krámech. Při práci na střeše, déšť nedéšť, dozvěděli jsme se. V manželském svazku těžce zkoušený choť Míla byl nucen přizvukovat…                                                                                                                                                               (msč)

Branka: 53. Sabon. Rozhodčí: Eman Marek (Narysov) 7,5. ŽK: Hovanec, L. Kostečka. Vrchní komisař: Josef Smetana st. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Hráno 25.9. 2010.

Lečice: P. Svoboda 7 – Houska 6 (56. Hovanec 5,5), L. Kostečka 6,5, M. Kostečka 7, Víšek 7 – R. Sobotka 5, Josef Smetana ml. 6,5, Fr. Dědina 5,5, Váňa 6 – Jan Hořák 6, Dvořák 7 (46. M. Rákosník st. 5,5). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

Lavička: Josef Hrbek. Chyběli: Messi (zaměstnání), Jakub Hořák (sexuální turistika), Pilecký (kartáčování rezavého pletiva).

Hráč utkání: Martin Kostečka

Střelci Lečic: 7 – Jan Hořák, 2 – Messi, Martin Rákosník st., Váňa, 1 – Jakub Hořák.                                                                                           Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 129 minut (do dalšího zápasu jde s 37 minutami), Josef Hrbek - 19 minut (do dalšího zápasu jde se 17 minutami).

 

(msč)