6. Lečice - Višňová A (2:1)

01.10.2011 16:00

Višňovice coby pořádný cloumák

Oslabení Galacticos urvali výhru ● S Hořim praštili o zem ● Arnoštovi slušela visačka pořadatele ● Vedoucí mužstva za čistou desítku ● Pišta nás zachránil před rozjetou Ildikó ● Pan Kyda narušoval oslavy

Kritický zápas máme z krku. I bez tří opor – Martina Kostečky, Kojence, Arnošta – dokráčeli fotbalisté Lečice k důležitému vítězství nad Višňovou. Jak moc důležitá přitom byla znalost domovského stadionu Kocába Arena. Zatímco soupeř dolů po svahu neuměl a všechny své šance v první půli zahodil, Hrubeschova parta se po změně stran do své oblíbené „spodní“ branky dvakrát trefila a zápas rozhodla.

 

LEČICE   –   VIŠŇOVÁ    2 : 1

Kocába Arena – První rozruch nastal už dávno před zápasem, to když se temperamentní zdravotní sestra Ildikó Pištová vrhla na Čertíka a za použití nepřiměřeného násilí jej odvlekla k nálevnímu pultu. Vyděšená oběť musela spolknout velkého panáka, na což není vůbec zvyklá. Paní Ildikó na Čertíka a některé další číhala i o poločase, po utkání zrovna tak, buďme tedy rádi, že Pišta svou rozjetou partnerku včas odvezl do Prahy.

Role hlavního pořadatele se tentokrát ujal Jakub Hořák-Arnošt, nejspíš chtěl touto aktivitou odčinit hloupé vyloučení z Prostřední Lhoty. Počínal si nápadně a příslušnou visačku všude ukazoval. Slušela mu, ovšem Arnošt byl i trochu zapomětlivý, takže během poločasové pauzy nesl pitivo rozhodčímu do kabiny Vyhlídka… Poněkud nečerstvě vypadal Milan Maršík, dokonce si nepamatoval své rodné číslo a my málem přišli o mávače. Prý přišel domů ve čtyři ráno, ale to ho neomlouvá. Za Lečici hraje jeden, který chodí spát ještě později a ještě to z Knína vezme přes hraštickou pekárnu pro čerstvé pečivo. Pravda, pro zápas pak už je nepoužitelný…

A tak tím nejpozitivnějším, co duelu s Višňovou předcházelo, bylo zjevení zaskakující vedoucí mužstva. Pracovními povinnostmi zaneprázdněnou Elišku O. nahradila Lenka Hrbková. Její bratr Pepa od psaní zápisu utekl. „Ona dělá vysokou, to musí zvládnout.“ Zvládla, s pečlivostí a gracií, za čistou desítku!

Celá první půle vyzněla z lečické strany absolutně plonkově. Středová řada nefungovala, útočníci se skoro nepotkávali s míčem, o ohrožení soupeřovy brány nemohla být ani řeč. Višňová se s ničím nepárala, její višňovice chutnala jako pořádný cloumák. Polovinu jejich týmu tvořili chlapi měřící kolem 190 centimetrů, balon je poslouchal. Ostřelovali nám bránu ostošest, zazdili tři tutovky.

Jaké štěstí, že Lečice „z kopce“ zabrala. Jaká klika, že si hned v 51. minutě došel Sobotka pro rohový kop. Zahrával ho Bazi, avšak ne do ohně před bránu, nýbrž po zemi na hranici vápna. Nikdo neví, zda chtěl Průjezďák střílet, nebo přihrávat, každopádně z jeho nohy míč putoval do míst, kam nabíhal Libor Váňa-Libuna, jenž to Višňové posadil přímo pod břevno. S trenérem v tu chvíli nebylo k vydržení. „Byl jsi o poločase v kabině? Nebyl? Přesně tohle jsem jim nařídil. Tohle jsem vymyslel já!“ ječel Hrubesch.

Po hodině hry už jsme mohli být bezstarostní. Stačilo, aby Bazi vypustil jednu kolmici, způsobil chaos mezi soupeřovými stopery a osamocený Radim Sobotka pak bez problémů zavěsil. Stejný hráč si posléze přivodil ostudu – docela sám před prázdnou bránou místo pohodlného skórování nepochopitelně žongloval s balonem ve vzduchu, až dobíhající obránce ještě stihl pohromu odvrátit. Hosté se v tu dobu soustřeďovali už jen na provokace, vyvolávali potyčky a při jedné z nich bylo s Janem Hořákem mrštěno o zem jako s pytlem brambor. Viděl to rozhodčí Soukup, či ne?

Škoda, že Višňová v samém závěru gólem na 2:1 lečickou výhru mírně znehodnotila, na mohutné oslavy však už bylo dávno zaděláno. Příjemně k nim přispěla naše nová posila, bodrý Moravák Petr Břečka, narušoval je naopak pan Kyda. Chlapík v tradičně rozepnuté kostkované košili byl v kabině nepřehlédnutelný, navíc vůbec nemlčel. Sápal se nám i po ženských.                                                                                                                                                                                                        (msč)

 

Branky: 51. Váňa, 60. Sobotka – 87. Klimek.

Rozhodčí: Soukup (Příbram) 6,5.

Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 8. Bez ŽK.

Diváci: 103.

Poločas: 0:0.

Hráno 1.10. 2011.

 

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 8, Josef Smetana ml. 7,5, Prášil 7,5, Hovanec 7 – Sobotka 7, L. Kostečka 6,5, M. Rákosník st. 7,  Křivonoska 7 (63. Kilián - ) – Jan Hořák 6,5 (79. Břečka - ), K. Jaruška 6,5 (86. Josef Hrbek - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Lenka Hrbková ml. 10.

Lavička: Dvořák, Houska. Chyběli: Víšek (zranění), M. Kostečka, Fr. Dědina, Jakub Hořák (trest), Messi (zaměstnání).

Hráč utkání:   Libor Váňa-Libuna

Střelci Lečice: 3 – K. Jaruška, Jakub Hořák, 2 – Jan Hořák, Křivonoska, Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Hovanec, L. Kostečka, M. Rákosník st., Váňa.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde se 3 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu jde s 5 minutami).

 

Magické číslo: 207 – Hrubesch, 206 – Čertík, 204 – Matějka.