3. Obory x Velká Lečice

10.09.2016 17:00

 LEČICE VEZE CENNÉ TŘI BODY Z OBOR

 

Personální nouze * Vedro a spěchající sudí * Pepa Hrbek tahounem *

Hořáci byli vidět * Body vybojovány i v deseti *

 

SK OBORY - SOKOL VELKÁ LEČICE  1 : 3 (0 : 0)

Jen tři zápasy stačily lečickým Sokolíkům k překonání bodového zisku z loňského upachtěného podzimu. Tentokrát se obětí Matějkových hochů stal celek z Obor, kam vyrazili borci od Kocáby ke svému prvnímu venkovnímu vystoupení v letošním ročníku. Před zápasem trenérské duo zase jednou nemuselo řešit koho, že pošle na trávník, protože počet hráčů schopných postavit se k úvodnímu hvizdu se rovnal právě jedenácti. A tak musel obléknout dres i kondiční trenér J. Čahoun st., aby těch několik statečných mělo pocit, že když v tom úmorném vedru padnou na hřišti na hubu, bude za ně náhrada. Jestli totiž prozatím něco zdobí v letošním ročníku lečické mužstvo, tak je to bojovnost a opět se ukázalo, že i když po herní stránce k ideálu ještě přece jen cosi scházelo, chuť vítězit se velkou měrou podílí na cestě k úspěchu. Nemá letos celek z Kocába Arény štěstí na počasí a paradoxně ani na čas výkopů. V Oborách panovalo ovzduší jako někde v oblasti západní Sahary a jestliže se začátek zápasu před čtrnácti dny zpozdil, pro tentokrát byl naopak sudí tak rychlý, že si někteří borci ani málem nestačili zavázat kopačky, natož rozhýbat své svaly po náročném pracovním týdnu.   

 

A podle toho vypadaly i úvodní minuty. Kdyby to bylo možné, pravděpodobně by se celý první poločas odehrál ve stínu v rohu hřiště, kde jedině byla v tu chvíli šance ukrýt se před pálícím sluncem. Oběma mužstvům se moc nechtělo, hra byla plná nepřesností. Všechny překvapil v 10. min. domácí útočník, který si to namířil přímo do pokutového území. Naštěstí jeho gólovou šanci výborně zablokoval Libor. O dvě minuty později rozehrávali riskantně hosté na půlící čáře. Standa dostal těžkou přihrávku a zřejmě po faulu na něj postupoval soupeř zcela osamoceně vstříc změně skóre. Ovšem gólman lečických vytáhl svůj „Kozlí skok“ a šanci bravurně vytáhl na roh. Jenže z něj přišel od rohového praporku skákavý míč, který obraně prošel, avšak domácí hráč trestuhodně z malého vápna přestřelil. Nelze rozhodně upřít oběma týmům snahu, ale ani jednomu z nich se hra nedařila, a tak nejsvětlejším bodem těchto chvil zápasu byl výkon Pepy Hrbka. V pozici hrotového útočníka se bil jako lev. Žádný míč pro něj nebyl ztracený a svým výkonem strhával i ostatní spoluhráče. Kdyby se samostatně známkovala bojovnost v tomhle mači, musel by Pepa dostat známku nejméně 15+. Ve 28. min. načechral z přímého kopu do šestnáctky míč Rohlíček a právě Pepa mohl hlavou poslat Matějkovi svěřence do vedení, ale domácí brankář byl u tyče včas. V posledních třech minutách se začalo konečně něco dít. Ve 42. min. šel míč z hlavy domácích jen o chlup vedle pravé tyče Kozlovy branky. O minutu později se dostal ke střele na hranici vápna Zdenda. Bohužel to měl na pravou a netrefil. V poslední minutě zahrával Fanda rohový kop. Standa v nadějné pozici v pokutovém území nastřelil jen domácího obránce. Poločas tedy bez branek. Fotbalovou podívanou lakonicky shrnuli koučové obou celků při cestě z lavičky: „To je teda holomajzna.“

 

Ani oschnout nestačili borci obou týmů a už je hnal sudí opět do boje. Do druhého poločasu posílili lečickou sestavu kluci Hořákovic. Oba byli na hřišti nesporně vidět, i když každý poněkud jiným způsobem. Následných čtyřicet pět minut už ovšem bylo podstatně zajímavějších. První desetiminutovka patřila domácím. Hned z prvního útoku vznikla v pokutovém území hostí strašlivá přestřelka a jen díky obrovskému štěstí a Rohlíčkovu excelentnímu bloku jasně gólové střely se skóre neměnilo. V 51. min. se na lajně místo mávání J. Čahoun ml. věnoval zlepšování své image u přítomných dam a pustil vcelku jasný ofsajd. Soupeřův útočník naštěstí poslal tváří v tvář Kozlovi ve vyložené šanci míč vedle levé tyče. O minutu později neproměnil v podobné pozici na druhé straně Fanda. Za chvilku ovšem domácí rozehráli velmi pohlednou a zejména rychlou kombinaci, na jejímž konci skončil míč v Kozlově síti. 54. minuta. – 1 : 0. Tento moment probral hochy od Kocáby k mnohem lepším zítřkům a další fáze utkání jasně patřila jim. Už za pět minut Hoři vyškolil dva soupeřovi beky, ale jeho šanci ještě brankář vyrazil na roh. Ten zahrál Fanda z pohledu diváka nepříliš povedeně, ale prý nacvičený signál, a důrazný Pišta protlačil míč do sítě. 59. minuta – 1 : 1. (v oficiálním zápise 55. střelec F. Dědina). Byl-li to nacvičený signál, pak klobouk dolů. Dokáže-li, podle zápisu, Fanda kopnout roh, najít se ve vápně a ještě skórovat, pak by měli Matějkovi hoši trénovat standardní situace za zavřenými dveřmi, protože tahle akce musí zůstat tajným patentem made in Lečice. V 65. min. Fanda pěknou bombou poštípal dlaně domácího gólmana. Čtvrt hodiny před koncem Arnošt od druhého rohového praporku také zrovna nezazářil, ale míč si našel Hoři a přesnou střelou k tyči rozjásal výpravu od břehů Kocáby podruhé. 75. minuta – 1 : 2. (dle ofic. zápisu 58. I. Tokaji). Bohužel za dvě minuty přišla Arnoštova chvilka slávy. Na polovině hřiště projel kotníky domácímu stoperovi a rozhodčí snad až poněkud přísně sáhl v 77. min. (dle ofic. zápisu v 70. min.) pro červenou kartu. Domácí sáhli logicky ke hře vabank, čehož málem využil Fanda, ale sám na brankáře neproměnil. Odraženého míče se však zmocnil Kocík. Po několika vteřinovém kroužení u brankové čáry z nulového úhlu vystřelil a k překvapení všech skončil kulatý nesmysl v síti. 81. minuta – 1 : 3. Ještě je třeba zmínit famózní, více než padesátimetrový sprint střídajícího kondičního trenéra za míčem po křídle, který by mu jistě záviděl kdejaký jamajský Bolt. Po      vstřelené třetí brance se už oslabený lečický tým soustředil zejména na udržení výsledku, a protože perfektně uzamkl cestu ke své svatyni a domácí nebyli schopni nic vymyslet, vezou Matějkovi hoši z Obor velmi cenné tři body. 

 

Pozn. Pozorný čtenář jistě zaregistruje „drobné“ nesrovnalosti mezi textem a oficiálním zápisem. Zřejmě všichni aktéři utkání neměli úplně správně seřízený středoevropský čas a případně nevěnovali průběhu zápasu až tak úplně svou pozornost. Samozřejmě platí oficiální zápis, a kdo viděl něco jiného ať ……….???              

 

Branky: 54. Z. Tichý – 55. F. Dědina, 58. I. Tokaji, 81. J. Koc

ŽK: 60. Jakub Hořák

ČK: 70. Jakub Hořák (2. ŽK)

Úvodní sestava: P. Svoboda  8,5 – Z. Houska 7,5, S. Hájek 7,5, J. Srp 7, L. Váňa 7,5  –  Z. Zboženský 6,5 (46. Jakub Hořák 5,5), F. Dědina 7, J. Koc 7, T. Víšek 6 – I. Tokaji 7 (82. J. Zboženský st.), J. Hrbek 7 (53. Jan Hořák 7,5)

Trenéři:  Václav Dvořák, Jaroslav Zboženský st.

Vedoucí týmu:  Patricie Kopečková

Střely celkem: 11:11 Střely na branku: 4:9 Rohové kopy: 11:6 Fauly: 11:20 Ofsajdy: 2:2

Rozhodčí:  Burian

Diváci:  60

 

Odehrálo se:  Obory,  L.P.  10. 9. 2016