3. Mokrovraty - Velká Lečice

04.09.2010 17:00

Mokrými vraty tvrdě do nosu

Už je to tady, první nakládačka   -  Pomezní Kojenec zabránil desítce  -  Libor nastoupil i se zraněním  -  Pobledlý Vyhlídka

Třetí třída bolí. V ní už nejspíš příděly nikomu dávat nebudeme, Lečice je zralá sama je dostávat. Šestka z Mokrovrat byla zcela zasloužená, a to hoši od Kocáby nastoupili v téměř ideální sestavě, s hvězdným útokem Messi - Hoři, chyběli jen kapitán Rohlíček, jenž se v týdnu píchl zednickou lžící do slabin, a špatně chodící Martin Rákosník věnující se tentokrát svému batoleti. Propadli jsme dokonale, chaos v obraně byl donebevolající, gesta zmaru ve druhé půli do očí bijící. Však se také po návratu do krámské Knihovny po klasických dílech Zápotockého, Marxe, Wolkera ani Seiferta nikdo nepídil, všichni chlastali na žal…

MOKROVRATY    –    LEČICE    6 : 2

Mokrovraty – Původně jsme přijeli kousek za Nový Knín počurat nějaká vrata, aby byla pořádně mokrá. Ona se však šestkrát prudce otevřela a Lečičtí se vraceli domů s rozbitými nosy. To, co chlapci předváděli na place, bylo vesměs k neukoukání, nálada pod psa, ba až pod kočku. Po třetím kole se suneme k ocasní části tabulky III. třídy.

Přitom to vypadalo, že se ke Kocábě budeme vracet zvesela. Už ve 4. minutě se prodral kolem lajny Messi, naservíroval balon do vápna, kde Jan Hořák nezvykle snadno protančil kolem gólmana, šel jakoby od něj, načež z otočky a z velmi ostrého úhlu trefil bránu. Mizera s praporkem vzápětí zastavil výpad Messiho, který v ofsajdu nemohl být ani náhodou. Bodové choutky začaly splaskávat brzy poté, co Martin Kostečka nešťastně podskočil balon, domácí kanonýr Lichtenberg snadno přeloboval Pepu Hrbka, ještě ho oběhl a vyrovnávací trefu potvrdil. A propos, poprvé v sezoně chytal korpulentní trenérův synovec. Přesvědčil strýce Hrubesche, že v šest ráno zastihl doma lednici plnou uzeného, škvarků, tlačenky a klobás, takže se cítí být syt a na zápas připraven. Kozel Spytihněv se milerád přesunul na post stopera.

Nad bývalými lečickými Galacticos se začala stahovat černá mračna po půlhodině hry, kdy střelecky potentnější z mokrovratských bratří Listíků napřáhl z hranice šestnáctky, Pepa chňapal po pomyslných dvířkách od lednice, nikoli však po míči, a už bylo skóre otočeno ve prospěch Vrat.

O poločase zřejmě Hrubesch, jak bývá jeho zvykem, napájel hráče pivem a ponoukal tým k ofenzivě. Messi pak vybojoval těžký, nezvladatelný míč, nandal ho do volného prostoru Sobotkovi, ten se vydal vstříc brankáři, řekl si, dívej se, Hoři, nic nevymýšlím a dám to podél toho trouby. Ne však ke vnitřní straně tyče. Ta jen zazvonila a vrátila balon do pole. Kriste pane, za stavu dva dva by Vrata asi zpitoměla a kdoví, jak by se zápas dál vyvíjel.

Jako na potvoru to posadilo mančaft sídlící nedaleko od malé firmičky Pilecký do sedel. Bylo jasné, že jakmile se utrhne o dva góly, má to Lečice spočítané. Bohužel, stalo se. Přestali jsme hrát svůj fotbal, plynulý přechod do útoku neexistoval, ani supertechnik Messi po obejití tří hejlů finální přihrávky neprotlačoval. Popeskovy pasy do plných, Lukáš Kostečka tragický, Sobotka s rukama napřed, s balonem u nohy ovšem ne, průbojný Arnošt Hořák dlouhými pasy nezásobovaný. Jan Hořák otloukaný o mokrovratskou obrannou zeď znechucený, Messi dále myslící, leč nepochopený.

Najednou to bylo pět jedna pro ně a pro Lečici zápas ztracený. Ještě jeden nepovedený Radimův roh, Messiho hlava u přední tyče proklatě nízko a aspoň pět dva. Vzápětí Hořiho volejbal ve vápně, penalta a půltucet v naší síti. Agilní Arnošt stačil vytočit domácího P. Listíka, dostat ránu do obličejové části hlavy a dívat se, jak vcelku dobrý rozhodčí Švidkov posílá rabiáta z Vrat do vlažné sprchy.

Klidně jsme to mohli odskákat krutějším výsledkem. Že se tak nestalo, za to děkujme Františku Dědinovi-Kojenci, který zhruba v desáté minutě na lajně převzal praporek od Čertíka a začal dělat Vratům ze zápasu guláš, co zabránil hostitelům ve vaření potupné gólové „desítky“. Sympatický guláš, tatínek Lanýž byl tolik pyšný, že se v Nových Dvorech začaly zpožďovat vlaky. Bohužel, Václav Rákosník-Vyhlídka, nejobávanější člen krámských rowdies, nenabral svůj zdravý ruměnec a na tribuně vypadal jako nějaký pan Němota.

Zplihlí Lečičtí při cestě do kabin ani nepostřehli, že Libor Váňa podivně kulhá. Mít těžce odřené koleno a bagáž ofoukanou větrem ze Štěkandy, a to ještě nezačal kalendářní podzim, před tím, pánové, rozhodně smekejme. Před lečickým výkonem v Mokrovratech ovšem nechejme klobouky na hlavách, i kdyby nám je tam hřebíky přibili!                             (msč)

Branky: 12., 62. a 67. Lichtenberg, 31., 55. a 80. z pen. M. Listík – 4. Jan Hořák, 78. Messi. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) 7. ŽK: R. Sobotka, L. Kostečka, Jakub Hořák, Jan Hořák. ČK: 81. P. Listík (Mokrovraty). Diváci: 70. Poločas: 2:1. Hráno 4.9. 2010.

Lečice: Josef Hrbek 6 – Váňa 6, M. Kostečka 5 (72. Hovanec - ), P. Svoboda 5,5 (89. Dvořák - ), Víšek 6 – R. Sobotka 5, L. Kostečka 5, Josef Smetana ml. 5,5, Jakub Hořák 6 – Messi 6, Jan Hořák 5,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6.

Chyběli: Houska, Martin Rákosník st. (zranění), Fr. Dědina (trest), Pilecký (holení přerostlého strniště), Srp (?).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec (asistent rozhodčího)

Střelci Lečic: 2 – Jan Hořák, Messi, Martin Rákosník st., 1 – Váňa.                                                                                                                     Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 105 minut (do dalšího zápasu jde s 27 minutami), Josef Hrbek 12 minut (do dalšího zápasu jde s 10 minutami).

 

(msč)