26. Mokrovraty - Velká Lečice

15.06.2013 17:00

Bída je zpátky

Zbytečná porážka na Vratech ● Syn paní Damkové bez síly ● Blikanec Arnoštův – kolikátý už? ● Na plac vyhnán i Rohlíček ● Ildikó naštěstí nepřijela

Raději si nepředstavovat, že by Lečice k předposlednímu zápasu sezony jela do Mokrovrat ohrožena sestupem a s nutností za každou cenu bodovat. Jak by to mohla dokázat bez tří opor, ve stavu rozevlátosti a s totální nedisciplinovaností klíčového hráče Arnošta? Předchozí mírně zlepšený výkon v duelu s Višňovou a první remíza v ročníku jest nyní vyhozen z okna, blbou náladu snad na konci června zažene lečický turnaj.

 

MOKROVRATY   –    LEČICE    1 : 0

Mokrovraty – Zápas je už dávno odpískán, hráči se trousí do kabin. Vtom se na rozhodčího Hrušku sápe Jakub Hořák-Arnošt, už předtím „odměněný“ žlutou kartou. K inzultaci naštěstí nedochází, leč slovní výlevy jsou dobře slyšitelné. Vytasena je druhá žlutá, nato pochopitelně červená kartička, a nálada je ještě blbější. „Já když se cítím poškozen, musím to hned ze sebe vypustit,“ řekl Arnošt ke svému novému blikanci. Přitom se člověk může uklidnit docela jinak. Stačí si přečíst Broučky, podívat se v televizi na včelí medvídky, bohulibých činností existuje spousta.

Pokolikáté už mladší z bratrů Hořáků oslabil mančaft (nyní minimálně pro poslední mistrák)? Uvědomuje si to? Na jaře přitom odkopal pár vydařených utkání, chvála ho za to nemíjela. A ještě k sudimu: pan Hruška si na hřišti počínal velmi dobře, což skoro všichni Lečičtí odsouhlasili. Že byli před inkasovaným gólem někteří naši ve vápně tvrději atakováni? Děje se to všude a děláme to i my.

Strach se před zápasem vznášel ve vzduchu při pohledu na zelené auto Pištovo. Vyleze z něho obávaná vrchní komisařka Ildikó? To by byl Čertík ztracen, Kudrnáč a Láďa Kropil zrovna tak, jinému člověku by se bouřily hormony. Opakovaly by se hektické momenty z Dalekých Dušníků, neboť útulnou mokrovratskou kantýnu paní Ildikó z minulosti dobře zná. „Je v práci, v nemocnici si vzala dvě služby najednou,“ odehnal Pišta hrůzu z očí lečických konzumentů…

Hoši od Kocáby mohli na place klidně dominovat, domácí spadají do slabší části okresní fotbalové kvality. Přesto nějaké šance měli, ovšem Lečice mohla rovněž skórovat. Kozlova táhlá střela těsně minula šibenici, do tří velmi slibných pozic se dostal Jan Kopeček-Damek. Dvakrát sice bránu trefil, ale jen šouráky, potřetí zadákovi vypíchl balon, hrnul si to z úhlu sám na branku, jenže nesprávnou nohou mířil pouze do boční sítě. Kam se poděla jeho bývalá síla, kde zůstala dravost kočkovité šelmy?

Rozhodnutí padlo v 65. minutě. Odražený míč napálil domácí P. Listík razantně a křížem přesně k tyči, že ani tradičně výborný Kozlíček při mrštné robinzonádě neměl nárok. Hrubeschovu souboru chyběla k vyrovnání šťáva, zrovna tak potřebný klid a přesnost. Kopaly se během celého utkání trestňáky ze všech možných stran i vzdáleností, avšak pokusy Kozlovy, Radovy, Lukašenkovy, Okapníkovy, to není ekvilibristika mistra Průjezďáka. Trenér marně zkoušel oživit ofenzivu, aby se mohl vysunout Lukašenko, na trávník musel aspoň na pár minut rozbolavělý Rohlíček.

Ranil především Arnoštův zkrat, porážka zase ani tak ne, vždyť o nic nešlo, ovšem celková bída byla dost varující.

Tohle na startu příští sezony musí rozhodně zmizet!                                                                     (msč)    

 

Branka: 65. P. Listík. Rozhodčí: Hruška (Příbram) 9. Vrchní komisař: Václav Rákosník (Krámy) 8. ŽK: Jakub Hořák, P. Svoboda. ČK: po utkání Jakub Hořák. Diváci: 77. Poločas: 0:0. Hráno 15.6. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 7 – Váňa 6, L. Kostečka 7, P. Svoboda 7,5, Zboženský ml. 6,5 – Fr. Holec ml. 5 (67. Tokaji - ), K. Rada 6,5, Fr. Dědina 6,5, Jakub Hořák 6 – Jan Hořák 6,5, Kopeček 6 (77. Houska - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 8. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: - Na stadionu přítomen Dvořák. Chyběli: Josef Smetana ml., Messi (zranění), M. Rákosník ml., Josef Hrbek (zaměstnání), Štěpán, Toman, Dušák, Havelka (?)

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 9 – Jan Hořák, 8 – M. Rákosník ml., 6 – Kopeček, 5 – Bureš, Fr. Dědina, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 305 minut (do dalšího zápasu jde s 35 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 3 minutami).

 

Fotky ze zápasu zde >>