25. Velká Lečice - Stará Huť

11.06.2011 17:00

Velká sláva u Kocáby

Lečice si smlsla na Huti  ●  Pan Ledinský naším přítelem?    Fenomenální Průjezďák a Božídar  ●  Martin Kostečka přece jen střelcem  ●  Konstruktivní i chladnokrevný Radim  ●  Okapník fauloval vlastní lidi

Parádní odpoledne! A ještě noc, nedělní ráno zrovna tak! Nabančili jsme v tabulce výše postavené Staré Huti, nalezli ideální stoperskou dvojici, slavili premiérové trefy Martina Kostečky a Božídara. Nad novým magickým číslem všichni žasli, čerstvý padesátník Čertík přijal hozenou rukavici Ládi Kropila a nastavil vysokou laťku. S hasiči v Krámech velká sláva započala a také skončila.

LEČICE   –   STARÁ HUŤ    3 : 0

Kocába Arena – Napřed děs a hrůza. To když se zjistilo, že zápas bude řídit pan Ledinský z Počepic, který má Lečici rád jako osinu v řitním otvoru. „Dávej si na něj bacha, zůstaň v klidu. On by tě hned vyloučil,“ slyšel například Radim Sobotka od trenéra. Ale nedělo se pak nic mimořádného. Rozhodčí spatřil svého „starého kamaráda“ Kozla v roli brankáře a z takové dálky nemohl být popliván. Takže se pískala vesměs rovina, pár obrácených faulů ve středu hřiště jest v toleranci. Zdá se, že z pana Ledinského se klube lečický přítel, však si také s koučem Hrubeschem nařízli zápěstí a vyměnili krev na znamení bratrství…

Napřed Pišta z malého vápna nepochopitelně nastřelil gólmana, posléze Radim skutečně uviděl kartu (naštěstí jen žlutou), ovšem v 18. minutě už se poprvé slavilo. Faulovaný Hoři se sám rozběhl k trestnému kopu. Výživnému, brankář míč vyrazil jen před sebe a na nohu číhajícímu dlouhánovi s jedenáctkou na zádech. Martin Kostečka balon bez problémů zasunul do sítě a po ročním čekání vstřelil svůj první gól za Lečici. „Špatně, špatně, mělo to být hlavou!“ ječel z lavičky nespokojený Hrubesch.

Až do přestávky jsme se o vedení strachovali a k těžké defenzivě se uchýlili. Huť šla za vyrovnáním, ještě že to hostům létalo mimo, anebo úřadoval připravený Kozel. To vše platilo ještě po několik minut druhého dějství, dokud jsme se nenadechli k tlaku my. Druhý gól mohl přidat Radim, jemuž předložil Kojenec míč osamocenému před bránu, vyholený mladík však mířil těsně nad horní tyč. Jenomže v 67. minutě zase kopala Lečice trestňák, tentokrát pálil Radim. Zasažené břevno div neulétlo za kabiny do kopřiv, míč naštěstí odpadl do pole, kde se jako duch zjevil Božídar Prášil a nekompromisní dorážkou uklízel do sítě. Také premiérová branka za lečické Galacticos! Všem zároveň pořádně zatrnulo, tušilo se, jak bude noc Matějkova souseda ze Dvorů dlouhá…

To už bylo na Huťáky moc. Zvláště když naši záložní formaci začal z postu stopera podporovat i Josef Smetana-Průjezďák. Na utkání se připravoval na hasičských závodech v Krámech, kontrola Pepova nosu zjistila barvu červené papriky. „On tam nebyl nasucho, nějaké pivo rozhodně měl,“ bylo Hrubeschovi jasné, že si jeho klíčový svěřenec nechodil do lednice pro neperlivou vodu Saguaro. Průjezďák díky přehledu, fotbalovému myšlení, míčové technice a bojovnosti odkopal tenhle zápas zcela fenomenálně, ovšem Božídar zrovna tak. Jeho hekání při hlavičkách připomínalo returny tenistky Moniky Selešové.

Čekalo se, kdy se trefí i lečický kanonýr Jan Hořák-Okapník. Ten se výjimečně zaměřil na maso. Lidské maso. Po jedné srážce s protihráčem doletěl za postranní čáru, hlavou zasadil těžkého koňara Čertíkovi do stehna a zároveň poslal k zemi Vrchního komisaře Josefa Smetanu staršího. Oba dodnes kulhají.

Lečickou gólovou nenasytnost uspokojil Radim Sobotka, nebývale konstruktivní a nezištně přihrávající. Čtvrt hodiny před koncem po Božidarově pasu postupoval s Hořim sám na brankáře. Vzal to na mazácky sebe, balon dloubl do správného místa přesně kolem stojné nohy nešťastníkovy. Luxusních 3:0 a dohrávání v poklidu. Hoši od Kocáby sklidili mohutný aplaus stovek fanoušků a šlo se slavit. Zaskočený a dojatý Čertík za vítězství, kapalné i hmotné dary všem děkuje!                                                                                                                                                                    (msč)

Branky:  18. M. Kostečka, 67. Prášil, 75. R. Sobotka. Rozhodčí: Ledinský (Počepice) 8. Vrchní komisař: Josef Smetana st. (Krámy) 8,5. ŽK: R. Sobotka, M. Kostečka, Hovanec, Josef Smetana ml. Diváci: 215. Poločas: 1:0. Hráno 11.6. 2011.

Lečice: P. Svoboda 8,5 – Váňa 8,5 (84. Josef Hrbek - ), Josef Smetana ml. 10, Prášil 10, Víšek 8,5 – Fr. Dědina 9, M. Kostečka 9, L. Kostečka 8, R. Sobotka 8,5 (87. Dvořák - ) – Hovanec 7,5 (46. Houska 9), Jan Hořák 8,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 10.

Chyběli: Jakub Hořák (přeřazen do B týmu), Messi (zaměstnání), M. Rákosník st. (nebyl v zápise).

Hráči utkání: Josef Smetana-Průjezďák, Bohumil Prášil-Božidar

Střelci Lečic: 16 – Jan Hořák, 5 – Jakub Hořák, Josef Smetana ml., Váňa, 4 - Messi, 3 – L. Kostečka, M. Rákosník st., 2 – R. Sobotka, 1 – Fr. Dědina, Houska, Hovanec, M. Kostečka, Prášil, P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde s 97 minutami), Josef Hrbek - 131 minut (do dalšího zápasu jde s 43 minutami), Hovanec - 26 minut (do dalšího zápasu jde s 43 minutami).

Magické číslo: 154 – Čertík (svědci celé Krámy, půl Velké Lečice). Další pořadí: 148 – Láďa Kropil,  137 – Jan Blížil, 133 – Božídar, 131 – Matějka.

   (msč)