25. Hřiměždice - Velká Lečice

06.06.2015 17:00

Ať už je po sezoně

Nářez v Hřiměždicích ● Matějko, ty jeden lečický vrahu! ● Sestavu nedělal trenér ● Hrubesch: slunce, seno, žízeň ● Kozlův podivný výšlap do Prčice ● Blázni ještě nevymřeli 

Již šest zápasů bez vítězství, první místo samozřejmě v hajzlu a teď už taky to druhé. Herní projev nadále žalostný, takže čtyřgólový debakl v Hřiměždicích byl ještě milosrdný. Nechtěli postoupit, nepostoupí. Když už pro to fotbalisté Lečice udělali všechno možné i nemožné, ať aspoň netrápí těch pár fanoušků, co s nimi jezdí na venkovní utkání. Jenže i tohle je nejspíš zbytečná výzva. Ať už je tedy raději po sezoně a Čertík, možná následován i jinými, může svou činnost v klubu zabalit.

 

HŘIMĚŽDICE   –   LEČICE   4 : 0

Hřiměždice – Přístup k mistrovskému zápasu, v němž by výhra Lečici stále ještě uchovávala teoretickou naději na první příčku, vypadal děsivě. Trenére, to bylo spěchu na krámský sraz! Po příjezdu do Hřiměždic se Hrubesch vůbec nepodíval do naší kabiny, zato hned letěl do kantýny. Jasně, bylo horko k zalknutí a žízeň je mocná čarodějka, ale není snad přednější nejprve promluvit k mančaftu, který pochopitelně staví hlavní kouč, správně ho vyburcovat a upozornit, že je pořád o co hrát?

A existují také voskovce, s nimiž se může na lavičku. Do ní se opíralo slunce a bylo tam nepříjemně, avšak vydrželi zde vystřídaní hráči, uřícení Rohlíček a Libuna, zatímco trenér ve druhém poločase nikde. Hrubesch ho strávil v hledišti jako na Mokrovratech, co nejblíž k pípě. Takže nikoli fotbalový, leč pivní výlet jak vyšitý.

Kapitánem Okapníkem určená lečická jedenáctka nabouchaným domácím kupodivu vzdorovala celých dvaadvacet minut. Neodpískaný faul na Rákosku, nato ztráta míče ve středu hřiště, protiútok do rozhozené obrany a už se trefil obávaný kanonýr Poslušný. Nezasloužené a nespravedlivé, dalo by se říci. Zrovna tak o druhém inkasovaném gólu. To šel frajer sám na Kozla, ten vyběhl, balon vyrazil, ovšem nešťastně za sebe a tak se to šoupalo do prázdné. „Oba góly jsme si dali sami,“ věděl Hrubesch.

Jakmile brzy po změně stran Hřiměždice skórovaly potřetí, bylo definitivně po zápase. Zabolelo, že autorem tohoto gólu byl hráč jménem Matějka. Co by tomu asi říkal slavnější předseda KRKOS, tanec vyučující, často svahilsky hovořící jmenovec? Co to také napadlo Kozla, jenž předtím vylezl z brány a jako náměsíčník kráčel k postranní lajně směrem ke kantýně? Anebo do Prčice? „Nevím, proč a kam jsem to šel,“ přiznal po utkání muž s vemenem.

Ještě že Kozel občas v brance zůstával. Překonán pak už byl jen jednou, vystřihoval parádní zákroky. Taky jsme mohli prohrát dvojciferně! Lečice v ofenzivě bídná. I když kopala docela dost rohů, za celý zápas jen jednou slabě vystřelila na bránu. Ubohé.

O pár týdnů dříve kalkuloval jeden blázen od Kocáby s tím, že v případě třízápasové stoprocentní domácí úspěšnosti by porážka v Hřiměždicích v cestě za prvním flekem neublížila, jelikož Ivanu Horníkovi z Počepic se pokaždé nezadaří. Patrně byl ten blázen dlouho na sluníčku, silnějším než to červnové hřiměždické. Teď už ví, že musí z Lečice pryč.                                           (msč)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

          

Branky: 22. Poslušný, 31. D. Černý, 49. Matějka, 78. P. Junek. Rozhodčí: Jan Schořovský (Káciň) 7,5. Bez ŽK. Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 8. Kantýna: 10. Diváci: 86. Poločas: 2:0. Hráno 6.6. 2015.                 

 

Lečice: P. Svoboda 8 – Váňa 5,5 (56. P. Dědina 5), Jan Hořák 5, Srp 6, Tokaji 6 – Houska – (27. Toman 5,5) – M. Rákosník ml. 5, K. Rada 5,5, Fr. Dědina 6, Štěpán 5 – Zboženský  ml. 5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 4. Vedoucí mužstva Petr Štěpán-Bolek 113.            

 

Lavička: - . Chyběli: Messi (zranění), Rambousek, L. Kostečka, Josef Smetana ml. (zaměstnání), Jakub Hořák (zákaz od manželky), T. Víšek (slavení v Putimově), Fr. Holec ml. (přítomen na stadionu), Josef Hrbek, Prášil (?).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 17 – Jan Hořák, 10 – K. Rada, 6 – Fr. Dědina, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, 2 – Messi, Prášil, Váňa, 1 – M. Rákosník ml., Rambousek, Toman, Zboženský ml.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 229 minut (do dalšího zápasu jde s 12 minutami), Josef Hrbek – 19 minut (do dalšího zápasu jde s 71 minutami).

 

 

Výroky dne

„Tady někomu padají vlasy. To nejsou moje, ale tady toho pána vedle mne.“ (Bolek v autě ukazoval na Hrubesche)

„Já mám piercing na ocasu.“ (Čahoun na hřišti)

„Táta mi vypil tullamorku.“ (rozčilený Domča po telefonátu s Matějkou)

 

 

Magické číslo: 655 – Rákoska, 647 – Čertík, 641 – Matějka, 636 – Vyhlídka, 630 – Okapník, 613 – Kojenec.

 

 

Malý kvíz od Kocáby

Místem, do kterého před každým mistrovským utkáním pospíchá trenér Hrubesch, je:

a) kantýna

b) kostel

c) obecní úřad

d) sprchy

Správné odpovědi zasílejte na klubové stránky, nebo přímo Hrubeschovi na mobil. Řešení kvízu vyjde v příštím zpravodajství.

Správná odpověď z minulého zpravodajství: b) kočky