22. Lečice - Počepice (3:2)

19.05.2012 17:00

Pepovo břicho za tři body

Výhru vystřelil Kojenec, trenérův synovec ji zachránil ● Opět se začalo v deseti ● Rákoska lepší dvojníka Robbena ● Rozhodčí Petrásek utkání zvládl ● Vyhlídka nezvykle čerstvý ● Okapník se žene do chomoutu

Čtyři zápasy bez výhry a bez vstřeleného gólu, tahle nechutná bilance už naštěstí sklouzla do minulosti. Lečice sice většinu utkání s Počepicemi neměla pod kontrolou, ale díky značné bojovnosti se ke třem bodům doplahočila a III. třídu pro příští sezonu s velkou pravděpodobností zachránila. Tato zjištění však nemohou zakrýt opakující se ostudu: znovu v době výkopu nebylo dost lidí na základní jedenáctku, opět se téměř zhroutil trenér Hrubesch, zase si rozhodčí připadal jako v Jiříkově vidění. Rozklad mužstva je stále zřetelnější.

 

LEČICE    –    POČEPICE    3 : 2

Kocába Arena – Copak to už jednou nestačilo? To si musel další rozhodčí říkat: do jakého Kocourkova jsem to přijel? Počepičtí fotbalisté jsou už dávno na hřišti, zatímco z Lečice jsou čtvrt hodiny před zápasem k mání pouze čtyři a ještě ani nemíří do kabiny, aby se převlékli. Žadonit u sudího o poskytnutí dvacetiminutové čekací lhůty je neskutečně ponižující. To vše v domácí Kocába Areně a podruhé za sebou! Martin Rákosník junior musel být zanesen do zápisu, přestože měl dorazit až během prvního poločasu

Stejně jako před dvěma týdny proti Mokrovratům se začalo o deseti hráčích a samozřejmě ve znamení totálního chaosu. Hezkých pár minut se hoši od Kocáby nedostali ani na dohled soupeřovy šestnáctky, před vlastním vápnem to hořelo a gólová facka visela ve vzduchu. Pleskla po čtvrthodině, když se nám za obranu prodral počepický Holák a obstřelil ne zrovna včas a důrazně vyběhnuvšího Pepu Hrbka.

Smrdělo to pořádnou nakládačkou, po deseti minutách ovšem přišlo náhlé a šťastné vyrovnání. Arjen Robben z Bayernu Mnichov poslední dobou moc standardky neumí, jeho dvojník Martin Rákosník senior je v tomto směru kvalitnější hráč. On dokonce vymyslel ďábelský signál! Přímý kop dloubl krátkým obloučkem za zeď, z nabíhajícího Kozla se nicméně stalo klubko rohů, kopyt, bradek, chlupů a vemen, míč byl zasažen dosti podivně. Na správném místě naštěstí stál Martin Toman a ten to uklidil do sítě. Lečice ve III. třídě skórovala po 421 hluchých minutách

Přišla další standardní situace a tu už Lečice přetvořila ve vedení. Téměř od středového kruhu ji rozehrával Kozel a tentokrát měl kopyto přesné. Dlouhatánský míč se ve vápně odrazil od země, Rákoska mladší ho chtěl ve výskoku zasáhnout alespoň šátkem na hlavě, leč marně. Balon vzal opět dráhu trávník vzduch a zaskočený gólman hostů hrábl do prázdna! Střelcem byl tedy z rekordní dálky Petr Svoboda-Kozel. Škoda, že vzápětí euforie vyšuměla. Pepa Hrbek si napřed podběhnutým míčem zavařil, v mlýnici hráčů pak balon neudržel a malér byl na světě.

O přestávce všechny přítomné překvapil Václav Rákosník-Vyhlídka. Bonmotů jen pomálu, z dechu byla cítit rajská omáčka k obědu, ječmen žádný, líh zrovna tak. Asi chtěl zaujmout divačku Martinu Dědinovou-Kapsovou. Pan Petrásek zase v kabině rozhodčích vysvětloval, že podzimní rodeo v Hřiměždicích nezavinil on, nýbrž Průjezďák a další lečičtí fotbalisté. No, nechme to být. Arbitr z Krásné Hory, kam v příštím kole zajíždíme, si nyní u Kocáby vedl solidně a nelze mu mít cokoli za zlé.

Druhý poločas opět nezačal lečickou převahou, o to příjemnější bylo nové vedení. Robustní Dušák výživnou přihrávkou vybídl ke sprintu našeho hlavního tahouna. František Dědina-Kojenec dlouho nemohl dostat míč pod kontrolu, zadák z Počepic strkal lečického záložníka do baby boxu, avšak zlatovlasý andělíček se nedal, k balonu se prostrkal a chladnokrevně brankáře překonal. „Ještě že byl v tísni. Kdyby šel na gólmana sám, kopl by to přes drátěnku,“ měl jasno kouč Hrubesch.

Do konce zápasu bylo ještě dlouho, cesta za vítězstvím ještě složitá. Počepice hrozily, zaplaťpánbůh, že se trenérův synovec rozchytal a v bráně se překonával. Uklidnění mohl přinést Václav Dušák, který si ve vápně lišácky pohrál s bekem, jenže nato pálil vysoko přes břevno. V nastaveném čase tři body málem vyletěly oknem, osamocený Počepický pálil z rohu malého čtverce, Josef Hrbek však vystřihl zákrok století. V pádu nastavil balonu své rozměrné břicho, až se mu v žaludku roztřáslo šestnáct snídaňových párků. Tři body zachráněny!

„Slyšeli jste tu ránu? To mi spadl kámen ze srdce,“  lapal Hrubesch v šatně po dechu. Vítěznou sestavu v rozjařenosti podpořil bývalý spoluhráč Jan Hořák-Okapník, jenž dal na vědomost, že se 27. července žení. Zatímco mu tým aplaudoval, staří  mládenci Kudrnáč a Čertík se raději pakovali pryč.                                                                                                                                                                    (msč, nka, bík)

 

Branky: 24. Toman, 35. P. Svoboda, 66. Fr. Dědina – 14. Holák, 40. Pejša. Rozhodčí: Petrásek (Krásná Hora) 7. Vrchní komisař: Miroslav Kropík (Krámy) 7. ŽK: Dvořák. Diváci: 64. Poločas: 2:2. Hráno 19.5. 2012.

 

Lečice: Josef Hrbek 7 – Srp 7, Houska 7,5, P. Svoboda 7,5, Tokaji 6,5 – Dušák 7, M. Rákosník st. 7, Fr. Dědina 8, M. Rákosník ml. 7,5 – Dvořák 7, Toman 6,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: -.  Chyběli: Havelka, Křivonoska, Josef Smetana ml., Víšek (zranění), Váňa (nemoc), Messi (zaměstnání), B. Pacák, T. Pacák (rozzlobení rodiče), L. Kostečka, M. Kostečka, Sobotka, K. Jaruška, Jakub Hořák, Břečka, Kilián (?).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečice: 5 – Fr. Dědina, 4 - Jakub Hořák, K. Jaruška, 3 – Jan Hořák, L. Kostečka, 2 – Křivonoska, Josef Smetana ml., Sobotka, Tokaji, Váňa, 1 – Messi, Prášil, M. Rákosník st., P. Svoboda, Toman.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 178 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Jan Hořák - 159 minut (do dalšího zápasu by šel s 5 minutami), Josef Hrbek 77 minut (do dalšího zápasu jde s 50 minutami), Břečka 6 minut (do dalšího zápasu jde se 79 minutami).