22. Kamýk - Velká Lečice

21.05.2011 17:00

Idylka, obavy, mela nakonec

V Kamýku výhra, ale i dost horkých hlav  ●  Hoři u všech gólů  ●  Pišta: dravec od pravé lajny  ●  Kojence nešlo utahat  ●  Táta Hořák zlil Hrubesche – smí ještě na fotbal?

Tak jsme se před týdnem mýlili. Ještě se hoši od Kocáby v jarní části III. třídy na jednu výhru zmohli a ve zbývajících čtyřech třeba i na nějakou další zmohou. Výkonem Lečice přesvědčila, ovšem Kamýk byl slabý, slaboučký. Jasné třígólové vedení se v závěru utkání znehodnotilo, domácí dotahovali. Vzduchem navíc létaly emoce, došlo k pěkné strkanici. Jediný trenér Hrubesch se bít nechtěl, stejně mu však horkou hlavu zchladili…

KAMÝK – LEČICE    2 : 3

Kamýk nad Vltavou – Tři body z Kamýku, kdo by to čekal? Snad pouze Matějka, který byl v pátek na Požárech u porodu kočky Bobeše a předpovídal rovnou pět lečických gólů, přesně jako koťat. Přitom nevěděl, že v pondělí „přihodí“ kočka Tonka další tři… Ještě o dva dny dříve „přihazoval“ Božídar Prášil, magické číslo nyní zní 133 a zrovna Matějkovi to hází rukavici. O co konkrétně jde, vysvětlovat nebudeme, víme o čtenářích, co by se pohoršili…

Už nástup leccos věštil, Jan Hořák se nebezpečně připletl k tyči a mohlo to tam spadnout. V 6. minutě to gólem smrdělo rovněž, nabuzený lečický kanonýr si vychutnal dva obránce, vpadl do vápna, střelu však brankář odvrátil na roh. Tou dobou už táhl všechny nebezpečné akce František Dědina-Kojenec po pravé straně, na perfektní kamýcké trávě nezastavitelný. I on nasadil k jedovaté střele (zápas od zápasu pálí přesněji) a zase měl gólman kliku, překonat se nenechal. Vzápětí už měl smůlu.  Útok rozjel z pozice levého beka Tomáš Víšek, poslal do běhu Pištu, na jehož centr si u tyčky počíhal Hoři. Zůstal v klidu, za brankovou čarou totiž uviděl něco, čemu se v křížovkářské terminologii říká „část střechy na čtyři“, takže bez problémů zasunul na 0:1.

Nebylo dál možné, aby Kojenec stále dřel až do sebezničení – však se také později škrábl o chrastítko a stejně jako před týdnem krvácel z ruky (ránu si přelepil a neohroženě v utkání pokračoval). Z lavičky pršely povely, že u opačné lajny má být více vytěžován Pišta Hovanec. „Igen, barátom“, pochopil ihned lečický veterán a jal se rozkmitat své rychlé nohy. Jeho dravé průniky zejména v první půli braly dech, třeba ten z 38. minuty zakončený výživnou střelou jaksi podivně přes nohu si o říkal o gól.

Chce to zvýšit vedení a bude vystaráno, vědělo se po změně stran. Šlo to kupodivu rychle. Agilní a v dobrém rozmaru hrající Messi po spolupráci s Hořim otřel balon o tyčku na 0:2. Brzy poté soupeřův zadák vrazil ve vápně do Jana Hořáka jako do hadrového panáka – pokutový kop. Nešel na ni Libuna, odpovědnost na sebe tedy vzal faulovaný hráč. Sám si penaltu „udělal“, sám ji riskantní střelou doprostřed brány pod tělem gólmana proměnil. Jan Hořák-Okapník byl tedy u všech tří lečických tref!

Hoši od Kocáby ubrali na nasazení, čímž si koledovali o trest. Jedenáct minut před koncem domácí vsítili kontaktní gól, po faulu M. Kostečky kopali penaltu a už to bylo jen 2:3. Jejich střelec si šel do sítě pro míč a hrubě zajel do nic netušícího Kozla. To bylo důvodem k první velké strkanici, při níž z naší strany nejvíc hrůzy pouštěli Josef Smetana ml. a Božídar Prášil. Padaly výhrůžky, těžké nadávky, rozhodčí Malčic tasil červenou kartu pro Čedíka z Kamýku. Nehrálo se minimálně pět minut.

Oni se ještě nevzdávali, Lečice s vypětím sil odolávala. V poslední minutě mohl rabiáty od Vltavy definitivně dostat do kolen Messi, po rychlém kontru vlétl do šestnáctky, avšak tváří v tvář gólmanovi nedal. Už se ovšem neprodlužovalo. Bohumil Prášil-Božidar ve středu hřiště rádoby nenápadně nakopl soupeřova fotbalistu, hned si lehl na zem a předstíral oběť. Vznikla neskutečná mela. Jejich rozvášněnci kolem sebe mlátili jako smyslů zbavení, naši jim zdatně sekundovali. Vyděšený sudí si už netroufl vyloučit druhého domácího frajera a ve vlastním zájmu zápas odpískal.

Peklo pokračovalo při cestě do kabin, hostitelé se dál chovali nepříčetně. Paradoxně to nejvíc odskákal trenér Jiří Hrbek-Hrubesch, jenž po celý druhý poločas vtipně laškoval s kamýckými fandy. Spatřili jsme ho zlitého, pozor, nikoli vnitrožilně. Nechytil slinu od plivajícího Kozla, to na něj z tribuny vychrstl pivo Jiří Hořák, tedy příznivec Lečice! Tohle se dělá, ubližovat vlastní straně? To se máme příště bát SVÝCH fanoušků? Smí příště táta Hořák vyjet na mistrák?

Pár minut po zápase se ještě dostal do maléru Čertík. Ve snaze uniknout cákancům z tribuny, přimáčkl se ke zdi a náhodou pohlédl vzhůru. Hleděl přímo do choulostivých partií jedné dámy. Že se snažil ještě přivolat Matějku, to byla chyba. Vyběhl na něj domácím kapitánem informovaný hlavní pořadatel, manžel té poškozené. Čertík se naštěstí do Krámů vrátil živý a zdravý. Omlouvá se všem z Kamýku, není žádný úchyl…         

                                                                                                                                                         (msč)                                                                                                                                                             

 

Branky:  79. Houška, 83. P. Mol z pen. – 18. a 63. z pen. Jan Hořák, 54. Messi. Rozhodčí: Malčic (Příbram) 6. Vrchní komisař: Josef Smetana (Krámy). ŽK: Josef Smetana ml. ČK: 83. L. Čedík (Kamýk). Diváci: 131. Poločas: 0:1. Hráno 21.5. 2011.

 

Lečice: P. Svoboda 7 – Váňa 7, Prášil 6,5, L.Kostečka 6, Víšek 6,5 – Fr. Dědina 8, M. Kostečka 7, Josef Smetana ml. 6, Messi 7,5, Hovanec 7,5 – Jan Hořák 8. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 7.

 

Lavička: Dvořák, Houska, Josef Hrbek. Chyběli: R. Sobotka (zranění), Jakub Hořák (na Slovensku přestupuje ze Seredi do týmu Hnačky Kysucké Nové Mesto).

 

Hráč utkání: Jan Hořák-Okapník

 

Střelci Lečic: 15 – Jan Hořák, 5 – Josef Smetana ml., 4 - Jakub Hořák, Messi, Váňa, 3 – L. Kostečka, M. Rákosník st., 1 – Fr. Dědina, Hovanec, R. Sobotka, P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 186 minut (do dalšího zápasu jde se 7 minutami), Josef Hrbek - 131 minut (do dalšího zápasu jde s 0 minutami).