21. Velká Lečice - Hřiměždice

11.05.2013 17:00

Nenapravitelné škody

Jarní úspěchy hloupě vynulovány ● Hřiměždický kouč původně počítal s nakládačkou ● Jak bledý Hrubesch dopadl na EKG? ● Okapník už čtyři góly nikdy nedá ● Průjezdovky ještě přijdou? ● Optimismus Matějkův

Všechno pozitivní z jarní části sezony a vlastně i z kusu té podzimní je v tahu. Lečice od loňského 22. září po osmi výhrách v řadě zase jednou v Kocába Areně padla. V případě úspěchu mohla naplno bodovat počtvrté za sebou, což by pro Hrubeschův mančaft ve III. třídě znamenalo rekord. Místo toho ostudných 1:4 s Hřiměždicemi, ztráta veškerých iluzí a samozřejmě blbá nálada. Uvědomuje si vůbec někdo, že jsme tento soutěžní ročník mohli dokončit na třetím, a proč ne i na druhém místě? Tyhle škody hodně dlouho nepůjde napravit. Alespoň že Lečice neremizovala a jedna tradice nejméně o týden přežila.

 

LEČICE   –    HŘIMĚŽDICE     1 : 4

Kocába Arena – Že hoši od Kocáby nejsou v optimální formě, signalizoval už jejich výkon v dohrávce, byť vítězné, proti Oborám. A přitom se tým opět sešel v plné síle, nyní navíc i s Průjezďákem. Byly dokonce slyšet hlasy, že výkon roste se soupeřem a že to tentokrát bude úplně jiný zápas. Hřiměždice naopak hlásily absenci pěti hráčů, divící se trenér hostů po utkání přiznal, že původně počítal s vysokou porážkou.

Svižný začátek sice hodně sliboval, jenže po deseti minutách přistál Kozlíčkovi v síti nechytatelný projektil od světličky, čímž se situace pro další vývoj zápasu zkomplikovala. Na oblíbenou „dolní“ bránu se sice dál valily útoky, leč se žalostnou koncovkou.

Vrcholem neumění byly situace, kdy ztroskotávaly i sólové nájezdy. Sám jde Kopeček-Damek, ale před vyběhnuvším brankářem zazmatkuje a dá to vedle. Lečický mladíček toho už na jaře zahodil dost. Co za tím je? Že by ho snad maminka Patricie Kozlová-Damková doma bila? Pak se osamocen na bránu řítí kanonýr Okapník a pro změnu trefuje gólmanovo tělo. Je tu poločas a drbání hlav.

Trenér Hrubesch si na lavičku přinesl oblíbené pivo a také do pole střídajícího Arnošta. Než se mužstvo stačí rozkoukat, už je to 0:2. Vzápětí střílí Lečice kontaktní gól, to se po Kojencově akci přece jen ostrou střelou prosazuje Jan Hořák-Okapník a fanoušci věří, že obrat je blízko. Možná ho zrovna Okapník mohl nastartovat, kdyby znovu tváří v tvář brankáři do něho nemířil a dorážku z těžkého úhlu do tyče neposlal. „V pondělí jdu na EKG!“ sténal u lajny pobledlý Hrubesch.

Nastávající otec Hoři pravděpodobně už čtyři góly v mistráku nedá, s Dublovicemi se holt nehraje každý den. A to velmi dobře naložený táta Jiří Hořák před zápasem Čertíkovi navrhoval, aby natíral okapy i sousedům nebo i po celých Krámech…

Vyložených šancí se už Lečice nedočkala, i když třeba pár trestňáků kopala. Kupodivu se k žádnému z nich nehrnul Pepa Smetana. „Ona ho asi pořád bolí noha, necítí se na to,“ domníval se Matějka, jemuž slavné „průjezdovky“ zrovna tak chybí.

Nakonec to Lečice schytala ještě víc. Hřiměždický Jakub Kahoun nám dal třetí gól utěšenou ranou z hranice šestnáctky, čtvrtý poté, co si věděl rady při sólovém nájezdu na Kozlíčka a statování bezmocného Čahouna.

Závěr se dohrával ve znamení lečické křeče, kterou se snažil prolomit pouze urputný bojovník Kojenec, zrovna tak nesmlouvavý Střihavka. Však také mladý rozhodčí Liška rozdával žluté karty jako pan Tau dětem bonbóny. V součtu se zmiňovanou dohrávkou s Oborami nám jich dobříšský kudrnáč rozdal dohromady jedenáct.

No, při pohledu na los zbývajících pěti kol to na bůhvíjaké bodové rejdy nevypadá. Jediný Matějka to vidí růžově. „Uvidíš, ještě uděláme devět bodů,“ tvrdí při odšpuntovávání červených víček od branického piva. Dejme tomu, optimismu se meze nekladou…                                                            (msč)

 

Branky: 50. Jan Hořák – 10. a 48. Jan Kahoun, 68. a 71. Jakub Kahoun. Rozhodčí: Liška (Dobříš) 8 – P. Dědina (Krámy), Dvořák (Nové Dvory). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 6. ŽK: K. Rada, Váňa, Fr. Dědina, P. Svoboda, L. Kostečka. Diváci: 81. Poločas: 0:1. Hráno 11.5. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 6,5 – Váňa 6,5, Josef Smetana ml. 6,5, P. Svoboda 6, Tokaji 5 (50. Zboženský ml. 5) – M. Rákosník ml. 5 (80. Fr. Holec ml. - ), K. Rada 6, Fr. Dědina 7, L. Kostečka 5,5 – Jan Hořák 6,5, Kopeček 5 (46. Jakub Hořák 6). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Houska, Josef Hrbek. Na stadionu přítomen Křivonoska. Chyběli: Messi, Srp (zranění), Havelka, Toman, Dušák, Štěpán (?).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečice: 9 – Jan Hořák, 7 – M. Rákosník ml., 5 – Bureš, Fr. Dědina, Kopeček, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 305 minut (do dalšího zápasu jde s 19 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 35 minutami).

 

Fotografie ze zápasu  zde>>