20. Počepice - Velká Lečice

05.05.2013 17:00

Motorkář roku na Hrad!

Lečice odmítla hrozící remízu ● Matějka nechápal, jak vítězný střelec doběhl do vápna ● Kozlíček v bráně překonal otce Kozla ● Rákoska horší než štěnice ● Hrubesch posílá Messiho za kardinálem Dukou

Nenuťte Lečici dělit se o body! Hoši od Kocáby na hřišti berou buď všechno, nebo nic – naposledy totiž v mistráku remizovali 21. dubna 2012 v domácím zápase s Prostřední Lhotou (0:0). Hrát na plichtu prostě není zábavné a proto třeba loni na podzim ve Višňové se Lečice spokojila s jedním gólem, vyrovnat na čtrnáct čtrnáct odmítla. Když už to nyní na trávníku Počepic na nepopulární výsledek po více než roce vypadalo, pár vteřin před koncem Libuna rozhodl o vítězství. Zklamáni jsme jen naoko, tři body jsou přece lepší než jeden.

 

POČEPICE   –   LEČICE    1 : 2

Počepice – Běží poslední minuta, vzruchu je na hřišti až běda. Obě mužstva v hektickém závěru zahodila vyložené šance, nyní se Lečice dostala na soupeřovu půlku a Kojenec hází aut. Míč putuje do vápna, kde ho z voleje napálí Velibor Váňa-Libuna a obloučkem to zapadne přesně k tyči. Počepičtí vyvádějí vzteky, hoši od Kocáby jásají: remíza nebude!

„Nepochopil jsem, jak mohl po záhulu, co po celý zápas dostával, z pozice pravého beka ještě doběhnout do šestnáctky,“ obdivoval Libunův kousek Matějka. Ten z toho byl omámen ještě dlouho poté. V sedlčanském Penny marketu dokonce ani nepoznal, že už má řezník zavřeno, takže se žádné maso za 113 branických víček do Nových Dvorů nevezlo…

A Velibor, který je v Krámech a okolí nazýván Motorkářem roku, může díky svému počinu rovnou na Hrad. Vždyť dosavadní hlavě státu Zemanovi se ve všem vyrovná. Oba mají za určitých situací značně nejistý krok, oba nechodí daleko pro bonmoty. Libuna by byl dobrým prezidentem!

 Lečice si na pozdější výhru zadělala hned na začátku utkání. Ani ne po minutě kopala první roh a Rada zalomcoval tyčí. Zakrátko se stejná standardka opakovala, ze skrumáže však už Martin Rákosník junior šourákem balon dopravil za brankovou čáru – 0:1!

Domácí hodlali prochrápaný úvod co nejrychleji odčinit a začali do nás bušit. Klika, že pouze rozchytali Kozlíčka, štěstí, že se ukopávali. A také ovšem Průjezďák skvěle dirigoval obranu, Kozel se překonával v bojovnosti, Libuna s Pištou na krajích zrovna tak. Nejkritičtější situaci přežila Lečice v 17. minutě, to se počepický hráč vyhnul ofsajdové pasti, upaloval sám na bránu, obstřelil vyběhnuvšího Kozlíčka, ale mezi tyče bohudík nezamířil.

Nervnost Hrubeschovy squadry dokázaly tři rychle za sebou jdoucí žluté karty, leč vysloveně jaloví jsme nebyli. S velkou chutí i disciplínou hrající Arnošt si padal pro trestné kopy, po brazilsku kouzlil s míčem Lukašenko, rovněž Kojenec dřel s dudlíkem na vestě. Okapník se do koncovky mnoho nedostával, inu, Počepice jsou silnější tým než Dublovice B…

Hrubesch již o půli stáhl ze hry Pepu Smetanu a vypustil Kopečka, deset minut po změně stran nasadil žolíka Messiho. Dál jsme odolávali soupeřovu tlaku a jakmile se přehoupla šedesátá minuta, Tomáš Svoboda-Kozlíček se mohl vysmát svému tátovi. Dostal se totiž za hranici 300 minut s čistým kontem, čímž nyní drží brankářský rekord novodobé lečické historie, nad Kozlem vede 305:299!

Jenže zrovna po těch tři sta pěti minutách už nemohl nic dělat. Počepice zahrávaly zkrácený roh, odpaly z vápna nevycházely, až se balon o jednu kuželku v modrém dresu odrazil do sítě. „Vlastní, vlastní! Gól dal Kozel!“ řval mezi publikem bývalý spolužák Petra Svobody žijící zřejmě na Sedlčansku.

Domácí se jako hladové kočky vrhali za druhým gólem, avšak Lečičtí zrovna tak o plichtu nestáli. Na jedné straně vystřihoval ligové zákroky Kozlíček, na straně druhé nekompromisními odkopy čistil prostor z útoku převelený Okapník a středu pole vládl starý lišák Kamil Rada-Střihavka. Nikdo z počepických fotbalistů si nemohl dovolit držet míč déle než vteřinu. V tu ránu se totiž na něj přisál Rákoska junior a diváci měli dojem, že se na Příbramsku nekontrolovaně rozmnožily štěnice. Klíště v podání Oldřicha Kaisera proti obrýlenému mladíkovi hadr!

Až do konce se tedy dával fotbal nahoru dolů. Mnohem dříve než Libuna mohl utkání rozhodnout Messi, ovšem úspěšně zakončit sólový nájezd není to samé jako držet v davelských serpentinách volant autobusu číslo 314 jednou rukou. On dostane balon do běhu, ocitne se tváří v tvář gólmanovi, napřed ho zblízka nastřelí, pak mu ještě míč vrátí do náruče. „Já ho pošlu za kardinálem Dukou. Nechápu, snad si Messi myslel, že byl v ofsajdu a chtěl si tak vynutit Cenu fair-play,“ glosoval zmařenou tutovku trenér Hrubesch. Než to vzal do svých rukou Libuna, kvalitní počepický brankář ještě zlikvidoval šanci Lukašenkovu.

Přesně šedesát osm let nato, co do Prahy vjela Rudá armáda, dohrává Lečice první jarní kolo s outsiderem z Obor, za pár dní přijedou ke Kocábě Hřiměždice. Oba zápasy zase vyhrát, to by bylo něco.                       (msč)  

 

Branky: 65. Lacina – 2. M. Rákosník ml., 90. Váňa. Rozhodčí: Dýsl (Petrovice) 9. Vrchní komisař: Miroslav Kropík (Krámy) 8. ŽK: Váňa, Fr. Dědina, Josef Smetana ml. Diváci: 64. Poločas: 0:1. Hráno 5.5. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 9 – Váňa 8,5, Josef Smetana ml. 8,5 (46. Kopeček 7), P. Svoboda 8, Tokaji 7,5 – M. Rákosník ml. 9, K. Rada 9, Fr. Dědina 8,5, Jakub Hořák 8,5 (55. Messi 7) – L. Kostečka 7,5, Jan Hořák 8,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Patricie Kozlová-Damková 10.

Lavička: Houska, Toman, Josef Hrbek. Na stadionu přítomen Fr. Holec ml. Chyběli: Srp (zranění), Havelka, Dušák, Štěpán (?).

Hráč utkání: Kamil Rada-Střihavka

Střelci Lečice: 8 – Jan Hořák, 6 – M. Rákosník ml., 5 – Bureš, Kopeček, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 305 minut (do dalšího zápasu jde s 25 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami).

 

Fotografie ze zápasu zde>>

________________________________________________________________________________________

 

Magické číslo: 390 – Kojenec, 355 – Matějka, 331 – Čertík, 309 – Rohlíček, 305 – Průjezďák, 302 – Libuna.

 

Miss Lečice suverénní vedoucí mužstva a možná sesadí i Hrubesche

Bez ženských to nejde

Počepice/Hluboš – Vezmi čert, že dámský oddíl z Lečice ve svých mistrácích dostává jednu nakládačku za druhou, mimo trávník se přejídá a některé fotbalistky kynou doslova před očima. Chlapi se bez ženských neobejdou a možná jim brzy zcela podlehnou.

Patricie Kozlová-Damková v Počepicích nečekala na příjezd Čertíkův a sama se ujala funkce vedoucí mužského A týmu se vším všudy. Zřejmě do jeho kabiny vlézt musela, vyhřezlá břicha spatřovala, přesto veškeré důležité informace pobrala. V místní klubovně pak zápis o utkání Počepice-Lečice vyhotovila a posléze souboj s místní vedoucí na body jasně vyhrála. Přiznejme, domácí nasadili výjimečnou krásku, jenže jižanský půvab Kozlovy partnerky byl ještě viditelnější. Miss Lečice podle všeho hodlá v kariéře pokračovat, teď aby se o flek bál trenér Hrubesch.

Stabilní vedoucí Jiřina B. Víšková dorazila na stadion později, čímž dočasně přišla o práci. Je jasné, proč se jí nechtělo. „V Počepicích je nová hospoda, dokonce snad mléčný bar. Ženské tam přijely rovnou ze svého mistráku v Petrovicích a vzaly ten lokál útokem. V životě jsem neviděl na stole tolik zmrzliny,“ s očima navrch hlavy líčil čerstvý nečerstvý Roman Hes-Kudrnáč, předseda lečického klubu.

Jaruška Váňová-Kaká a Jiřina B. Víšková v těchto dnech s noblesou skládají maturitní zkoušky. Na Hluboši už prosvištěly Zámeckou krčmou, nyní se chystají vyplenit zásoby palačinek a čehokoli sladkého i v místním motorestu. „Bože sačuvaj“ (Bože, chraň), řekli by Chorvati. I ti nyní musejí vědět, že se ženskými od Kocáby si není radno zahrávat.                    (msč)