2. Stará Huť A - Lečice (1:2)

03.09.2011 17:00

K Huti krutí

Plný vývar z přetěžkého hostování ● Střelec Rákoska visel na sloupu ● Arnošt klidný a plodný – vydrží mu to? ● Křivonoska junior: asi nová hvězda ● Habera obstál jako vedoucí ● Z Matějky nelítostný mávač

Podruhé za tři body! Ačkoli výkon Galacticos, zejména v první půli, nebyl moc k světu, nakonec jsme byli k hostitelské Staré Huti nevlídní, ba až krutí (docela nás to mrzí, velký panák fernetu stojí v tamní útulné kantýně pouhých 24 Kč). Jinak je tu i pár pozitivních zjištění: Lečice se po prohraném poločase nepoložila a zápas otočila, Arnošt pořád seká dobrotu, mladíčka Kubu Jarušku to stále baví, je tu i nový objev v podobě 39letého technika Jiřího Křivonosky z Porostlin. Ale nezapomenout na nejhlavnější věc: hoši od Kocáby vedou i po druhém kole tabulku III. třídy!

STARÁ HUŤ   –   LEČICE    1 : 2

 

Stará Huť – Takzvané sladké starosti řešil před utkáním trenér Hrubesch. Měl v kabině tolik hráčů, že jen lapal po dechu a chvíli ani nevěděl, v kolika lidech může tým k zápasu vyběhnout. Teprve poté, co mu jeho asistenti poradili, že v jedenácti, určil základní sestavu. Bezradný byl ovšem každý, kdo se snažil určit barvu nosu Josefa Smetany. On byl nejspíš Průjezďák předtím dlouho na sluníčku a červený měl celý obličej. Bude-li chytrý, v říjnu a listopadu může chodit do solária, nos s opálenou pletí potom vždy splyne a životospráva se dá porušovat do alelujá. Další práce se ujal rekonvalescent Tomáš Víšek-Habera, který rychle a pevnou rukou vyhotovil u rozhodčího zápis.

Začalo se svižně, na obou stranách vykvetlo po jedné šanci. Naneštěstí Huť tu následující už v 8. minutě proměnila. Do blízkosti velkého čtverce se zatoulal domácí Nožička, vytáhl si Kozla z branky, načež nekompromisně zamířil k tyči. Lečice byla až do přestávky bezkrevná, kromě břevna Libuny po Arnoštově rohovém kopu, se dlouhé minuty nedostávala ani k hranici trestného území, zatímco soupeř ostřeloval naši bránu coby krámský myslivec Riki Záhorský-Popleta, velká klika, že podobně jako on připadnou kořist netrefoval.

Pořádný vzruch přinesla až poslední minuta prvního dějství. Arnošt vyrukoval na protihráče nebezpečným šlapákem, pískal se samozřejmě faul proti Lečici. Snad se chtěl mladší z bratrů Hořáků ihned omluvit, jenže postižený frajer do něho strčil a Arnošt si ochotně a s řevem ustlal na trávníku. Rozhodčí Soukup předvedl nejrychlejší tasení červené karty v historii fotbalu a domácí zůstali o deseti.

Než se Huť po nástupu do druhé půle rozkoukala, už nevedla. Průjezďák dobře viděl, kam si nabíhá agilní Jakub Hořák-Arnošt, jenž posléze chladnokrevně skóroval. Kéž by to Arnoštovi vydrželo a zůstal plodným a mančaftu sloužícím borcem co nejdéle. Soupeře vyrovnání sebralo, zato hoši od Kocáby viditelně ožili. Jasně že si troufali na další gól, ale bez nápadu a s nakopávanými míči z toho byla jen územní převaha.

Hrubesch tudíž vypouštěl z lavičky své žolíky. Po hodině hry vyrazil k debutu za Lečici Jiří Křivonoska, posila ze Štěchovic a syn Františka Křivonosky, legendy někdejšího týmu Slavia Nová hospoda, a ekvilibristikou s balonem dal okamžitě na vědomí, že jsme získali nového tahouna a hvězdu. Po něm vyběhl na pomoc ofenzivě i veterán Pišta.

Na remízy Lečice zásadně nehraje a proto si na 81. minutu schovala vítěznou radost. Nejprve zaskakující kapitán František Dědina-Kojenec vystřihl nevídaný driblink přes sedm hráčů, vzápětí se vyznamenal geniálně přihrávající Průjezďák, jehož výzvu přijal Martin Rákosník-Rákoska, který se ve výhodných střeleckých pozicích zpravidla nemýlí a nemýlil se ani tentokrát. Po rozhodujícím zásahu se za bránou pověsil na sloupek od drátěnky a visel na ní jako opice makak.

Nebylo ještě zdaleka vyhráno, na trávníku se jiskřilo, poněvadž domácí jako favorité zápasu nestáli o ostudu  Umravňovat je musel „hraštický řezník“ Zdeněk Houska-Rohlíček, v němž jsme vůbec nepoznávali jemného autora skvělých čokoládových řezů, dále pomezní sudí Václav Dvořák-Matějka, jenž se nenápadným upíjením u lajny a i později v Knihovně zmohl jen na magické číslo 9, zato s praporkem řádil jako černá ruka, až si ho musel na pohovory brát i hlavní arbitr, a také gólman Petr Svoboda-Kozel, který skvělým zákrokem tři minuty před koncem Huťské definitivně připravil o veškeré iluze. A každý, kdo v neděli večer „znásilňoval“ internet, viděl jediné: Lečice s plným počtem bodů vévodí tabulce III. třídy.                                                                                          (msč)

 

Branky: 8. Nožička – 48. Jakub Hořák, 81. M. Rákosník st. Rozhodčí: Soukup (Příbram) 9.

Vrchní komisař: Petr Dědina-Lanýž (Krámy) 7.

ŽK: K. Jaruška, Josef Smetana ml. ČK: 45. Hruška (Stará Huť).

Diváci: 84. Poločas: 1:0. Hráno 3.9. 2011.

 

Lečice: P. Svoboda 8,5 – Váňa 8, Josef Smetana ml. 8,5, Prášil 8,5, Houska 8 – Fr. Dědina 8, M. Rákosník st. 8, Jakub Hořák 8,5, Sobotka 7 (62. Křivonoska - ) – K. Jaruška 7,5 (90. Jan Hořák - ), L. Kostečka 6 (76. Hovanec - ). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9.

Lavička: M. Kostečka, Josef Hrbek. Chyběli: Víšek (zranění), Messi (zaměstnání).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečice: 3 – K. Jaruška, 2 – Jakub Hořák, 1 – Fr. Dědina, M. Rákosník st., Sobotka.

Neprůstřelnost brankáře: Jan Hořák - 90 minut, P. Svoboda - 8 minut (do dalšího zápasu jde s 82 minutami).

Magické číslo: 193 – Matějka, 192 – Matějka, 138 – Matějka.