2. Borotice - Velká Lečice

30.08.2014 17:00

Sekáči od Kocáby!

Lečice v Boroticích načapala superfavorita ● Domácí už ve druhé minutě zazdili penaltu ● Povedená sudovická finta ● Rozhodl Střihavkův trestňák ze hry ● Atentát na Hrubesche ● Rohlíčkovi vypili francovku ● Drahé tety a Čertík

Před zápasem i během něho oslabení, lehce nervózní, ne však odevzdaní. Připočte-li se k tomu nezměrná dávka bojovnosti podpořená laskavostí fotbalového boha a Střihavkova vyčůranost, hned je tu důvod, proč to vysoce favorizované Borotice na svém hřišti proti Lečici odskákaly. Tohle nebyly obyčejné tři body z cizí půdy, nýbrž zápas, který vstoupí do klubové historie. Až bude Sokol Lečice jednou slavit kulaté 113. výročí svého založení, ještě pořád se na něj bude vzpomínat. Jací že to tehdy hoši od Kocáby byli sekáči!

 

BOROTICE   –   LEČICE    1 : 2

Borotice – Co mohl trenér Hrubesch v kabině mančaftu ordinovat? Nejančit, hrát zodpovědně zezadu. Komplikaci znamenala nepřítomnost Rambova, proto byl na stopera stažen Okapník, vedle něhož nastoupil Rohlíček, kterého čekal jeden z nejtěžších zápasů kariéry, vždyť Borotice před startem sezony patřily k nejvážnějším kandidátům na postup a v té minulé, letos na jaře, odsud Lečice odjela hladce poražena. 

A to ještě napřed chyběly dvě registračky a vypadalo to, že dotyční hráči budou kopat na občanské průkazy. Ten Čahounův a Rohlíčkův, jenž na tom svém vyhlíží dost mladě, skoro jako nedopečený loupák, se už už dostával do zápisu. Kleptomani z Dalekých Dušníků naštěstí týden staré nedorozumění napravili a hráčské papíry nám přivézt stihli.

Největším neštěstím je hned na začátku utkání čelit penaltě. Okapník poblíž malého čtverce váhal s odkopem, myslel, že míče se zmocní Kozel. Tomu se ovšem do cesty připletl protihráč, jenž přes lečického gólmana přepadl a mladý rozhodčí Stehlík to viděl jasně. Kdekoho od Kocáby postihlo svírání žaludku – je už zaděláno na debakl? Borotický Velebil však z bílého puntíku vysoko přestřelil bránu a urazil fotbalového boha.

Lečice tedy unikla pohromě, za chvíli ovšem musela střídat, neboť Rákoska junior ze hřiště odkulhal s bolavým svalem a hned si na lavičce zapálil cigáro. Jeho místo pak zaujal průměrně nasnídaný Pepa Hrbek.

Domácí hodlali penaltové fiasko co nejrychleji odčinit a roztočili kolotoč nebezpečných akcí. Měli smůlu, u jedné lajny je odzbrojoval Pišta (bránící jako pravý half), u druhé Libuna, zprostředka úřadoval bezchybný Okapník, nemýlil se ani Rohlíček. Ten na trávník vyběhl s těžkým splínem – před zápasem byl z kabiny slyšet jeho hlasitý nářek, poněvadž k dispozici nebyla francovka. To je zhruba stejný malér jako když se v lečické Kaká Areně ještě donedávna nedostávalo fernetu a becherovky…

Ale i hoši od Kocáby uměli zahrozit, vždyť Messi je bubákem pro celý okres, Střihavka s míčem u nohy téměř nikdy nekazí, Kojenec s Arnoštem dokáží dát ofenzivě rovněž vydatnou šťávu. Proto i Lečice občas manévrovala kolem soupeřova vápna, vyskytlo se i pár propagačních střel. Těsně před půlí mohla načít skóre poté, co Josef Hrbek před bránou nezasáhl hlavou jeden nepříliš prudký centr. „Pepo, já bych tohle dával i jako důchodce!“ zvolal nespokojený Hrubesch, jenž později ještě naznačil, že se ke svému synovci už nebude znát.

O přestávce panoval názor, že z hovna bylo zatím upleteno jen půl biče a jak se později mělo ukázat, nebylo na tom nic neskromného. V 50. minutě se dostalo na Střihavku a jeho trestný kop. Jenže docela z velké dálky a brankář si poradil, po následné dělovce Messiho zrovna tak. Přišla další standardka, při níž Střihavka použil takzvanou sudovickou fintu. Zatímco Borotičtí očekávali střelu či centr, on poslal balon mimo zeď do míst, kam nabíhal připravený Jakub Hořák-Arnošt. Ten neohroženě vnikl do šestnáctky a z ostrého úhlu nekompromisně zamířil ke vzdálenější tyči – 0:1.

Domácí vyrovnali také po přerušení hry. Střelu z přímého kopu Kozel ač v protipohybu zázračně vyrazil, přesto byl míč dotlačen za čáru a lečický gólman přitom sroloval Střihavku – 1:1. O špílmachra od Kocáby jsme potom měli strach, jelikož to vypadalo, že do šatny neodejde po svých.

Jenomže on odešel, a s vítězným křepčením. V 72. minutě totiž připravil neskutečné show. Důrazný Messi šel do vzdušného souboje s vyběhnuvším brankářem a donutil ho míč chaoticky vyrazit před sebe. Kamil Rada-Střihavka se vůbec nezdržoval zpracováváním, hned z první balon podebral, načež do sítě doletěl ladný oblouček – 1:2.

Tím jsme si řekli o peklo a měli jsme ho mít. Už nebyly síly dále Borotice zaměstnávat před jejich brankou, muselo se urputně bránit, a to až do sebezničení. Sto třináct rohů jim nepomohlo, sprška centrů a střel zrovna tak ne, protože Petr Svoboda-Kozel navázal na rozchytanost z prvního poločasu, zaplnil každé místečko v bráně, doslova ovládl celý velký čtverec, až se mu zpotila kozlí bradka. Všichni Lečičtí bojovali jako v transu a když bylo třeba situaci trochu odlehčit, Čahoun spáchal atentát na vlastního trenéra. Přebytečný míč odpálil z trávníku přímo na Hrubesche, ten byl ještě dlouho potom tak vyděšený, že v krámské Knihovně bral do třesoucích se rukou jednoho panáka za druhým.

A když protivník přece jen vyrovnal, neplatilo to, pomezní Kudrnáč mával ofsajd. Po odbití devadesáté minuty ještě zdaleka nic nekončilo, kvůli předešlým prostojům se dalších šest nastavovalo. Třebaže domácí vrhali od rohových praporků i z jiných míst před Kozla pořádně žhavé olovo, sekáče od Kocáby spálit nedokázali.

Jedni nato jásali v kabině, druzí u kantýny. I její personál vydatně konzumoval, klidně i vodku a ostrého ferneta, kam se u Kocáby hrabou Jake a tlusťoch se svými citrusy a zelenými. Dámy za pultem se Čertíkovi přiznaly, že jsou jeho drahé tety, přičemž teta Pavla jej i Láďu Kropila zasypala vášnivými polibky. Na hochy od Kocáby holt ženské berou.                     (msč)                                                                                                          

 

Branky: 59. Beneš – 53. Jakub Hořák, 72. K. Rada. Ve 2. minutě neproměnil Velebil (Borotice) penaltu. Rozhodčí: Jan Stehlík (Příbram) 6,5. ŽK: Fr. Dědina, K. Rada, P. Svoboda. Vrchní komisař: Ladislav Kropil (Malá Lečice) 10. Domácí kantýna: 10. Diváci: 76. Poločas: 0:0. Hráno 30.8. 2014.

 

Lečice: P. Svoboda 10 – Váňa 10, Jan Hořák 10, Houska 10, Tokaji 10 – M. Rákosník ml. – (10. Josef Hrbek 10), K. Rada 10, Fr. Dědina 10, Jakub Hořák 10 – Messi 10, Zboženský ml. 10. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 10. Vedoucí mužstva Jaruška Váňová-Kaká 10.

Lavička: - Chyběli: Josef Smetana ml. (zranění), L. Kostečka (zaměstnání), Fr. Holec ml. (rozčilení), Rambousek, Srp, Štěpán, Víšek, Toman, Matoušek (?).

Hráči utkání:

Petr Svoboda-Kozel, Libor Váňa-Libuna

Jan Hořák-Okapník, Zdeněk Houska-Rohlíček,

István Tokaji-Pišta, Josef Hrbek-Horváth, Messi,

Kamil Rada-Střihavka, František Dědina-Kojenec,

Jakub Hořák-Arnošt, Jaroslav Zboženský-Čahoun,

 

Střelci Lečice: 1 – Jakub Hořák, Messi, K. Rada.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 71 minut (do dalšího zápasu jde s 31 minutami). 

 

Výroky dne

„Čahoun hledá čtyřlístky a na fotbal sere.“ (Rákoska kritizoval Čahounův pohyb na hřišti)

„Střídám, už se mi tam točí dvanáctý knedlík.“ (Kojenec o poločase trpěl přejedením)

„Oni mě napadají, že Pepa je můj. Dneska se potvrdilo, že ne.“ (Hrubesch měl vztek, že Horváth neumí hlavičkovat)

„Čahoune, takovou ránu už nedáš! Dáš mi kořalku! Trefit mě do hlavy, tak je po mně!“ (Hrubesch dostal od Čahouna balonem)

 

A co na to: Kamil Rada

Hoři se mi do konce sezony bude dívat na záda

Nebohé Borotice možná ještě takový gól nedostaly. Nadřou se na vyrovnání, chtějí zápas otočit a pak jim do brány spadne suchý list. Ani slovutný Zlatan Ibrahimović by to nesvedl lépe než KAMIL RADA-STŘIHAVKA! Lečický M(m)istr má zkrátka ojedinělou kopací techniku a až se ještě začne trefovat z trestňáků… Zároveň hází rukavici Okapníkovi, který si prý ve střeleckých dostizích bude zase prohlížet Kamilova záda.   

Tvůj vítězný gól lze označit za vrchol geniality. Rozhodoval ses ve zlomku vteřiny?

Ani ne, chtělo to jenom správně vyhodnotit situaci. Messi šel do souboje s gólmanem, odrazilo se to ke mně. Nechtěl jsem to z voleje napálit, zkusil jsem brankáře přehodit a vyšlo to. Žádnou genialitu bych v tom neviděl, hlavně že ten gól byl vítězný.

Chvíli předtím jsi byl dlouho otřesený po srážce před Kozlovou bránou. Co se přesně stalo?

Kozel vyrazil míč a dal mi kolenem do hrudníku. Cítím to ještě teď, důležité je, že žebra vydržela.

Jsme-li u Kozla, hrál jsi v dosavadní kariéře s lepším gólmanem?

No, moc jich nebylo. Pro mě byl nejlepší Áda Bakos, s ním jsem v Kníně zažil 42 zápasů bez porážky. Z přeboru jsme tenkrát pořád postupovali, zastavili se až v A třídě. V nižších soutěžích je Kozel jednička, klobouk dolů. Na to, kolik je mu let… V minulé sezoně jsme nejmíň polovinu bodů uhráli díky němu.   

Střelecky už zase, zatím o branku, utíkáš Okapníkovi, který tvrdí, že ten jeden gól snadno dožene. Co ty na to?

Hoři mi bude koukat na záda až do konce sezony. Já mu vždycky o pár gólů uteču, pak ho nechám přiblížit a zase mu uteču.                                   (msč)           

 

Malý kvíz od Kocáby

Co dělá Petr Svoboda-Kozel v případě, že se na hřišti rozčílí?

a) mečí

b) plive

c) prdí

d) škrábe se na vemenu

Správné odpovědi zasílejte na klubové stránky nebo přímo Kozlovi na mobil. Řešení kvízu vyjde v příštím zpravodajství.

Správná odpověď z minulého zpravodajství: b) náčelník Sto třináct rumů.

 

Fotogalerie >>