19. Velká Lečice - Dublovice B

27.04.2013 17:00

Okapník už není břídil

Čtyři góly Dublovicím – tragédie pro Čertíka ● Dlouho nic, potom velká kanonáda ● Arménský reprezentant zrychluje hattricky ● Kozlíček atakuje rekord svého táty ● Zarostlý a baňatý Messi stále umí ● Lukašenka fotbal konečně bavil ● Rákosku na Rákosku tentokrát ano ● Spokojený Kulička

Jen jeden člověk se ze sedmigólové kanonády proti Dublovicím B neradoval. Jakmile Okapník zaznamenal svou čtvrtou trefu v zápase, nečerstvý Čertík zoufale mrštil notesem o zem, oslavám v kabině se vyhnul a rychle s Matějkou zmizel do Nových Dvorů. Natírání okapů u Hořáků v Krámech je tady. Sakra, proč je III. třída pro Lečici tak lehká? Proč nedáváme maximálně tři branky na utkání?

 

LEČICE   –    DUBLOVICE B     7 : 0

Kocába Arena – S dublovickým béčkem to chce hrát pořád. Pravda, také jsme u nich nebodovávali, ale tři poslední zápasy nám vyšly solidně (6:0, 2:1 na hřišti plném koláčů, 7:0). Však už Václav Svoboda-Kulička na páteční výroční schůzi ve Stibor Areně střelecké manévry očekával. „Dáte jim osm nula!“ Po utkání byl nespokojen jen malinko. „Ten jeden gól vám odpustím.“

Lečice se po dlouhé době sešla v podstatě kompletní, poněvadž se konečně dostavil i Martin Dolejší-Messi. Bylo vidět, že podzimní slib o desetikilovém zhubnutí nesplnil, navíc přišel zarostlý. Ani sebevědomím moc nepřekypoval. „Já nastoupím jen na deset minut.“ Trenér mu napařil plných pětatřicet ve druhé půli a vůbec na tom neprodělal.

Tým byl na zápas co do vyhotovení zápisu připraven v čase 16:41, tedy téměř dvacet minut před výkopem, a to je značně sympatický rekord. Kabinová práce nového kapitána Okapníka se znovu projevila.

Dublovice byly zcela neškodné, jenže nabouchaná lečická sestava s brzkým otevřením skóre nespěchala. Převaha jasně patrná, šancí a pološancí habaděj, ovšem poločas téměř na spadnutí a pořád nic. Teprve v 37. minutě se Jan Hořák-Okapník po spolupráci s bratrem Arnoštem nemýlil do prázdné brány. Stejný hráč se po chvilce ve vápně teatrálně svalil na trávník a mladý rozhodčí Liška po delším váhání nařídil penaltu. Všichni uctivě ustoupili z cesty muži s flekatým nosem a Velibor Váňa-Libuna míč chladnokrevně uklidil do sítě. Aspoň 2:0 do pauzy!

Druhý poločas se měl hrát na „dolní“ bránu, při soupeřově nižší kvalitě a Okapníkově nadrženosti druhý vedoucí mužstva Čertík logicky cítil svou tragédii. O přestávce se snažil přesvědčit Josefa Smetanu-Průjezďáka, že ho bolí koleno, musí střídat a lečický kapitán tudíž dohraje zápas v obraně. Průjezďák by se skoro nechal ukecat, ovšem Okapník vše slyšel a udělal dusno. Čertíkova snaha byla marná.

Deset minut druhého dějství proběhlo v poklidu, načež kouč Hrubesch na plac vypustil Krakena. Zatímco se Messi pomalu nadechoval k divočinám, na lavičce lapal po dechu Martin Rákosník junior, neboť páteční aktivity z organismu ne a ne vyprchat. Rákosku na Rákosku tentokrát brát, shodli se všichni.

Nad Kocába Arenou se znenadání rozpoutá nevídaná gólová smršť. Messi se zmocní balonu, potáhne ho třicet metrů mezi zkoprnělými zadáky soupeře a ledabyle zavěsí. Jan Hořák-Okapník vystřihne v rozmezí pouhých sedmi minut hattrick, čímž překonává svůj desetiminutový rekord v nedávném duelu se Starou Hutí. Vyjma utěšené rány od potoka to jsou samé šmudly do prázdné a čistý hattrick mezitím svým gólem mírně znehodnotí Jakub Hořák-Arnošt, leč na Čertíkovu porážku v sázce to stačí a Okapník už není břídil.

(Muže s číslem 55 v Lečici sledoval redaktor arménského deníku Jerevan Gazeta a ten ve svém zpravodajství navrhl, aby byl Hori Okapjan u nich vyhlášen Fotbalistou roku. Za ty šmudly? Nedoporučujeme…)

Byla škoda, že poté už hoši od Kocáby v demolici protivníka nepokračovali. A to Messi napálil tyč, jako z partesu hrál Lukašenko Kostečka vystřihující technické parády a dravý tah na bránu. Také mohl být střelcem, nezastavit jeden dublovický míč na čáře hýžděmi jako na nočníku. Sláva, zase Lukašenka fotbal bavil! Skvělý Kamil Rada kouzlil s balonem coby profesor Matulka, s chutí hráli Kojenec i Arnošt. V obraně mírně zmrzlý ohromoval přehledem Průjezďák a Rohlíček si na vlastní půlce dokonce dovoloval kličkovat.

Zvláštní kapitolou je Tomáš Svoboda-Kozlíček. Ani se moc v bráně nenadřel a teď už pomalu dohání rekord svého čtyřicetiletého táty (nebo snad už dědy?). Čísla hovoří jasně – vydrží-li v dalším zápase hodinu neinkasovat, padne Kozlův rekord 299 minut bez gólu.

No, euforie zasloužená. Nepojedeme si však do Počepic pro bůra jako do Kosovky, že ne?                                                                                                (msč)                                                                                                                                                           

 

Branky: 37., 66., 67. a 73. Jan Hořák, 39. Váňa z pen., 57. Messi, 71. Jakub Hořák. Rozhodčí: Liška (Dobříš) 8 – Dvořák (Nové Dvory), M. Maršík (Velká Lečice). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 8. ŽK: L. Kostečka. Diváci: 78. Poločas: 2:0. Hráno 27.4. 2013.

 

Lečice: T. Svoboda 8 – Váňa 8,5 (62. Zboženský ml. - ), Josef Smetana ml. 9, P. Svoboda 8,5, Havelka 8 (46. Houska 9) – M. Rákosník ml. 7 (55. Messi 9), K. Rada 9, Fr. Dědina 9, Jakub Hořák 8,5 – Jan Hořák 9,5, L. Kostečka 9. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Tokaji, Josef Hrbek. Na stadionu přítomni Štěpán, M. Rákosník st., Fr. Holec ml. Chyběli: Srp (zranění), Dušák, Kopeček, Toman (?).

Hráč utkání: Jan Hořák-Okapník

Střelci Lečice: 8 – Jan Hořák, 5 – Bureš, Kopeček, M. Rákosník ml., 4 – Tokaji, 3 – Fr. Dědina, Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, Váňa, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 240 minut (do dalšího zápasu jde s 240 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami).

 

Fotky ze zápasu zde >>