18. Kamýk - Velká Lečice

20.04.2013 17:00

Raketa v Kamýku

Čertík dal po čtyřech letech přednost dovolené před fotbalem - Pepa Hrbek zabránil debaklu - Skoro vítězná sestava neobstála - Bez Kozlíčka a Vyhlídky to asi nepůjde - Vedoucí mužstva obstál - Lečické Ultras ve formě - Hrubesche honila žízeň

Po skvělé výhře s Dobříší se Lečici do cesty postavilo mužstvo Kamýku, s kterým se už dva roky nebodovalo a tato nešťastná tradice stále pokračuje. Je to asi tím, že veletrenér Hrubesch místo aby se soustředil na koučovské povinnosti, ke stánku s občerstvením se hrnul a místní dámy naháněl. Také Václav Ježek Vyhlídka zklamal a raději doma na kavalci se válel a na vedoucího mužstva neustále doléhal, jak že to ti naši válí.

 

KAMÝK   -   LEČICE   5 : 1

Kamýk - Na zápas v Kamýku se sešlo úctyhodných šestnáct lidí a to bez čtyř hlavních opor. Po důkladném úvodním rozcvičení - každý pět rychlých kroků a deset střel na bránu - se píšťalky chopil mladý, nezkušený ušák, který to občas pořádně zamíchal na obě strany.

Domácí se na nás vrhli hned po úvodním hvizdu, kdy během deseti minut zazvonily obě naše tyče. Ještě že si je Pepa Hrbek dobře postavil. Po úvodním otrkání se na hřišti hostí, následovala desetiminutová vyrovnaná hra, kdy se jezdilo nahoru dolů. Do první významné lečické šance se tak dostal Jan Ferda Hořák – Okapník, který se prodral skrz obranu až do malého vápna a místo jedovaté střely na bránu volil raději zoufalý pád na zem, jelikož dvanáct metrů sprintu ho zcela vyčerpalo. Po chvilce odpočinku se ale otrkal, dostal balón na kopačku, udělal si místní borce ve vápně a prostřelil domácího gólmana. Během dvou minut dostal i výjimečně životosprávu držící Kojenec nabídku ke zvýšení na 2:0. Ovšem místo razantní střely nebo přihrávky na úplně volného Střihavku, volil velečocht, u kterého si ještě málem vyvrkl kotník, a s kterým si domácí gólman zahřál tak akorát rukavice. Úvodní euforie gradovala, hrál se rychlý fotbal s šancemi na obou stranách. Tím ale lečická forma vyhasla. Kamýk přitlačil na pilu a během třech minut nám tam fouknul dva voloupaný a bylo rázem na průser zaděláno. První gól byl doručen rekomando přes půlku hřiště, kdy domácí prošel středem a nekompromisně zavěsil pod víko lečické svatyně. Druhý gól padl z rohu, kdy se do vzduchu zavěsil stopadesáticentimetrový čahoun a zvýšil na 2:1. Poté už se Lečice vezla. Přestala hrát a čelila akorát tlaku domácích. Nutno podotknout, že v těchto chvílích nás salátovou dietu držící Pepa Hrbek několikrát podržel. Nebýt jeho, Lečice by odjížděla s dvouciferným výsledkem. Do konce poločasu se ještě nabízelo vyrovnání a to když se do šance opět dostal František Prtě - Kojenec, který vyslal svou druhou „jedovku,” která mířila do náruče domácího brankáře. Do konce poločasu se ještě mohl blýsknout Rákoska ml., ale nejspíš se zalekl toho, že by si mohl zlomit hokejku a tak k žádné korekci před druhým poločasem nedošlo.

Do druhého poločasu nastoupil místo Tomana věčně pičující Pišta, který snad držel bobříka mlčení, protože za celý poločas nebylo slyšet ani jednou „do pyčeee“ a ani „a běěěěěž.“ Hosté se po poradě v kabinách snažili dostat do tempa, měli několik šancí, ze kterých ale nic nevytěžili. Po chvíli se začali kopat za uši a z vlastního rohu dostali třetí gól. Hostující brána byla v obležení. Nepomohlo ani střídání slivovice-nosného Bolka a vyžraného Čahouna. Čtvrtého fíka jsme dostali po autu hostů a pátý kus po minele Arnošta, který místo dlouhé nahrávky Kojencovi mu běží vstříc a pak nepřihraje na dva metry. Závěrečný hvizd zakončil lečickou gólovou impotenci.                                                                                                                        (tvi)

 

Branky: 18. a 77. Tatoušek, 21. Lukeš, 56. Hejna, 81. Čedík - 14. Hořák Jan. Rozhodčí: Vácha 6. Vrchní komisař: Lanýž (Krámy) 7. ŽK: Jan Hořák, Lukáš Kostečka, František Dědina. Diváci: 50. Poločas: 2:1. Hráno 20.4.2013.

 

Lečice: J. Hrbek 8 - Váňa 6 - L. Kostečka 6,5 - P. Svoboda 7 – Toman 5 (Pišta 6) - Rákosník ml. 6 (Čahoun) - Fr. Dědina 6 - Rada 7 - Jakub Hořák 6 - Jan Hořák 5,5 - Kopeček 5 (Štěpán). Vedoucí mužstva Tomáš Víšek 10.

Lavička: Dušák, Houska, Holec. Chyběli: Smetana (?), Messi (?), T. Svoboda (nemoc), Havelka (?), Srp (nemoc).

Hráč utkání: Josef  Hrbek

Střelci Lečice: 5 – Bureš, Kopeček, M. Rákosník ml., 4 – Tokaji, Jan Hořák, 3 –.Fr. Dědina, L. Kostečka, 2 – Jakub Hořák, Messi, Váňa, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 84 minut (do dalšího zápasu jde s 15 minutami), T. Svoboda 4 minuty (do dalšího zápasu jde se 60 minutami).