16. Velká Lečice - Mokrovraty

09.04.2011 16:30

Sahali po bodu, hrábli do prázdna

Nezasloužená prohra s Vraty ● Průjezďák Popescu mohl být slavný ● Dietní strava dělá z Pepy Hrbka světového gólmana ● Pohoršený „dědek“ Rohlíček ● Matějka chtěl hrát, trenér ho nepostavil

Tak tohle se nepovedlo. Kdybychom s Mokrými Vraty po půli prohrávali o dva tři góly, asi by se nikdo nedivil, soupeř nás ve všem převyšoval. Pokud by Lečice po změně stran naopak alespoň jednu branku vstřelila, rovněž by to bylo normální, neboť jsme zase válcovali my je. I bezgólová plichta by se hochům od Kocáby zamlouvala, neudělat tři minuty před koncem chybu. Tím pádem jsme to projeli. Blbě a hloupě.

 

LEČICE   –   MOKROVRATY      0 : 1

 

Kocába Arena – Smutek zavládl u břehů lečického veletoku. Aby ne, když nás po úvodních jarních drtivých výhrách vybraly Mokrovraty jako lesní včely. Zrovna když už každý vítal bezbrankovou remízu a Pepa Hrbek málem slavil proti velmi silnému soupeři čisté konto. Tři minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího Emana Marka však Lukáš Kostečka ztratil na půlce míč, oni nás vyškolili bleskovým protiútokem a strhli vítězství na svou stranu. Zaražení pak byli všichni. I lečický starosta Josef Němec, který se naučil naše zápasy prožívat jako skalní fanoušek.

Začátek byl úsměvný. Postarali se o to muži, na něž se nedostalo v základní sestavě. Zdeněk Houska poukazoval na renonc v minulém zpravodajství z Počepic, kdy byl označen za dědka a (ne)měl potuchy, proč. „Kdybych měl být dědečkem, nejspíš bych o tom musel něco vědět,“ poznamenal Rohlíček, o jehož dceru se ještě nedávno ucházel Kojenec. Klid, Zdeňku. Zaslechli jsme jen od jednoho počepického mlaďase, že nejsi mladý…

Nažhavený do Kocába Areny dorazil Václav Dvořák-Matějka. Po zevrubném vyšetření u doktorky Nevařilové zjistil, že jest zcela zdráv, dokonce i krevní tlak mu spadl. Proto si prezident KRKOS postavil do kabiny tašku s věcmi, že už si konečně zakope. Avšak ouha, trenér Matějku do úderné sestavy nenominoval a první muž lečicko-krámsko-novodvorských konzumentů nato utkání u lajny skoro proplakal…

První poločas byl z naší strany mizerný. Nebezpečná střela na bránu žádná, ani pokusu o fotbalovou kombinaci si nikdo nevšiml. Kouč Hrubesch byl ovšem nucen pozměnit sestavu. Božídar Prášil týden předtím v Počepicích nedohrál kvůli nataženému svalu, v dalších dnech to sice vypadalo, že bude fit, ale tolik se v Matějka Areně vrtěl na židli, že se mu zranění vrátilo. Z tohoto důvodu musel na stopera Jan Hořák-Okapník, čímž zůstal otupen útok. Nemohl nastoupit také František Dědina-Kojenec, má ještě hrudník a rameno slátané jako Frankenstein. Na pravé straně zálohy tudíž operoval veterán Pišta. Ještě že se znovu dobře vyspal, a pochopitelně, nasnídal, Pepa Hrbek. Maminka Lenka na lečické poště prozradila, že její syn nyní pojídá jen šopský salát a diabetické miňonky a že už váží jen 167 kilo. I proto zase  v brance vystřihl několik bravurních zákroků, při jednom se dokonce vznášel vzduchem coby káně myšilov.

Do druhého poločasu vyběhli Lečičtí jako vyměnění, snad Hrubesch v šatně zvýšil hlas (který pak ještě zvyšoval při ranním pochodu z Krámů na Porostliny). Najednou to byl soupeř, kdo se ocitl v těžké defenzivě. Třebaže jsme hráli v podstatě bez útočníků – Lukáš Kostečka toho moc nenabojoval, Radim Sobotka se snažil pouze občas – uhnízdili jsme se na jejich půlce, dokonce i ve vápně se díky myšlení Josefa Smetany ml. častěji zjevovali, leč k vyloženým šancím se nedostávali. Až v 81. minutě mohl být Průjezďák Popescu slavný. Zleva kopl svůj jedovatý trestný kop, balon zasáhl tyč a vyvalil se ven do hřiště. Krátce poté Vrata utkání rozhodla… Rozčarování náramné, jediným veselým člověkem byla paní Ildikó Pištová, kvůli níž vznikalo toto zpravodajství s dvoudenním zpožděním.                                                                 (msč)                                                                                                                                                                      

Branka: 87. P. Listík. Rozhodčí: Marek (Narysov) 7. ŽK: R. Sobotka. Vrchní komisař: Josef Smetana st. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Hráno 9.4. 2011.

 

Lečice: Josef Hrbek 7 – Váňa 6, Jan Hořák 7, M. Kostečka 6,5, Víšek 5,5 – Hovanec 5, Josef Smetana ml. 7, P. Svoboda 6, Jakub Hořák 6,5 – L. Kostečka 5, R. Sobotka 5,5. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6.

Lavička: Houska, Dvořák. Chyběli: Prášil (zranění), Messi (zaměstnání), M. Rákosník st. (?).

 

Hráči utkání: Josef Hrbek, Ildikó Pištová.