14. Velká Lečice - Obory

08.05.2013 17:00

Tři body, kritiků sto třináct

Obory zdolány, avšak Lečice vyděšená ● Kojenec měl nabito ● Kopeček s kopcem smůly ● Pět karet do poločasu ● Messi se zranil před kardinálem Dukou

Jak byli během zápasu rozčarováni ti, co se těšili, že Lečice konečně někomu ve III. třídě nandá deset banánů. Do Kocába Areny přijede nejslabší tým soutěže, my mu dáme za prvních osm minut dva góly a pak dlouho nic. Když soupeř sníží, přijde dokonce strach o výhru. Při spoustě zahozených šancí nešlo pokaždé hovořit o smůle, ale i o něčem jiném. Byť na utkání tolik lidí nepřišlo, kritiků bylo podle Matějky na sto třináct, počítaje v to i ty, co o lečické bídě pouze slyšeli. Proto je lepší na Obory rychle zapomenout.

 

LEČICE   –   OBORY   3 : 1

Kocába Arena – Kdo by nemluvil o rekordní výhře, jestliže se vstup do utkání takhle povede. Ve 4. minutě Radově hlavičce ještě pomůže do sítě Martin Rákosník junior – 1:0. V minutě osmé z ostrého úhlu propálí brankáře František Dědina-Kojenec – 2:0. Návštěvníci z Obor svému mužstvu hlasitě spílají: „To jsme sem vůbec nemuseli jezdit, zabalte to, vraťte se domů!

Následovala ovšem strašlivá nuda. Lečický tlak se vytratil, chaotické kombinace k ničemu nevedly. Při protiútocích nově vytvořený ofenzivní tandem Kojenec – Kopeček zakopával o balon, první z nich se objímal s tyčí, jen aby zabránil rohu. Napřáhl-li ke střele Lukašenko, míč letěl až na střechu od kabin nebo shazoval amplion z borovice. Nejnebezpečnější vypadal Arnošt, leč ani on své akce nedotahoval do úspěšné koncovky.

Až hrozivě popsaný musel mít mladý rozhodčí Liška papírek se jmény žlutých hříšníků. Jen do přestávky rozdal hochům od Kocáby pět karet (samozřejmě známým firmám Kozlovi či Arnoštovi, ale i slušňákům Okapníku, Rohlíčkovi, Horvymu), hned po ní šestou Kozlíčkovi. Z toho důvodu byli hráči o poločase nabádáni k opatrnosti.

Opatrnosti byl tolik, až Lečice v 55. minutě inkasovala, Jirochovu střelu Pepa Hrbek přes změť těl neviděl. Neodehrát zápas proti Oborám s nulou, už to je pořádná blamáž!

Trenér Hrubesch dlouho váhal s rošádami v sestavě, ale přece jen převelel do útoku Okapníka. Na „dolní“ bránu se útočilo snadněji, ovšem pojišťující třetí gól ne a ne přijít. Co vše se zahodilo, u lavičky se rozléhal jen ironický smích, lomilo se rukama. Jan Kopeček-Damek si vybral pořádný kopec smůly. Jednou nastřelí tyč, podruhé jdou s Okapníkem dva na jednoho beka a oba se zostudí, potřetí ratolest Miss Lečice z oblíbené standardky zpod stráně míří pouze doprostřed branky, počtvrté jde na ni docela osamocen, gólman ani nevyběhne, jenže míč jde přes břevno.

Jak by byl v tu dobu na place potřebný Messi. On však tentokrát do Lečice nedorazil. Doslechli jsme se, že po utkání v Počepicích skutečně přebíral Cenu fair-play, ovšem ve svatovítské katedrále prý před kardinálem Dukou upadl a poranil si koleno…

Obory se nebály, jejich hráči si dokonce párkrát došli před naše vápno pro trestné kopy. Maggi v kostkách by u lečické lavičky vydalo na celý náklaďák. Teprve šest minut před koncem se Kopeček trochu zorientoval a po jeho přihrávce mířil přesně k tyči Kojenec. Jak jsme byli rádi, že měl na státní svátek nabito ostrými a mužstvo definitivně vysvobodil ze strachu o tři body!

Slova o utrpěném vítězství a o přizpůsobení se bezkrevné hře soupeře se od 113 kritiků dala slyšet nejčastěji. Anglický týden měla Lečice zakončit domácím zápasem s Hřiměždicemi a případnou čtvrtou výhrou v řadě. Holomajzna jako proti Oborám by k ní rozhodně nestačila.                         (msč)

 

Branky: 8. a 84. Fr. Dědina, 4. M. Rákosník ml. – 55. Jiroch. Rozhodčí: Liška (Dobříš) 8 – Dvořák (Nové Dvory), M. Poslušný (Obory). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 7. ŽK: P. Svoboda, Jan Hořák, Houska, Josef Hrbek, Jakub Hořák, T. Svoboda. Diváci: 79. Poločas: 2:0. Hráno 8.5. 2013.

 

Lečice: Josef Hrbek 7 – Toman 6,5, Jan Hořák 6, L. Kostečka 6, Houska 7 – M. Rákosník ml. 6,5 (68. Zboženský ml. - ), P. Svoboda 6 (46. T. Svoboda 6), K. Rada 7, Jakub Hořák 7 (83. Fr. Holec ml. - ) – Fr. Dědina 8, Kopeček 6. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 6,5. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

 

Lavička: Tokaji. Na stadionu přítomni Váňa, Štěpán. Chyběli: Josef Smetana ml. (zaměstnání), Messi, Srp (zranění), Havelka, Dušák (?).

Hráč utkání: František Dědina-Kojenec

Střelci Lečice: 8 – Jan Hořák, 7 – M. Rákosník ml., 5 – Bureš, Fr. Dědina, Kopeček, 4 – Tokaji, Váňa, 3 – Jakub Hořák, L. Kostečka, Messi, 1 – Dušák, Josef Smetana ml., P. Svoboda.

Neprůstřelnost brankáře: T. Svoboda - 305 minut (do dalšího zápasu jde s 25 minutami), P. Svoboda - 133 minut (do dalšího zápasu jde se 111 minutami), Josef Hrbek – 66 minut (do dalšího zápasu jde s 35 minutami).

 

Fotografie ze zápasu zde>>