12. Velká Lečice - Petrovice B

09.11.2013 14:00

Střihavkoviny!

Petrovice zničily dvě „průjezdovky“, jenomže ne ty Průjezďákovy ● Nečerstvý Messi přišel, viděl, padal ● 113 zavražděných šancí, Okapník je v Guinessovce ● Kojenec půjčí Okapníčkovi své plenky ● Hrubesch s Einsteinovým mozkem ● Libuna nedělal chirurga

Celý lečický mančaft i lidé okolo něj mají přes zimu úkol: vymyslet vhodný název pro gólové střely Kamila Rady z trestných kopů. Snad by to mohly být „průjezdovky“, jenže Kamil do Průjezdu údajně nechodí, na to jsou v Kníně jiní kosové. Že by „mistrovky“ nebo „sudovičky“, podle místa bydliště? Než začneme přemýšlet, radujme se z vydřené výhry proti Petrovicím B a prodloužení série o neporazitelnosti na pět zápasů. A také ze zjevení Messiho, neboť on za necelou půlhodinu k otočení skóre vydatně přispěl.

 

LEČICE   –  PETROVICE B     3 : 2

Kocába Arena – To bylo rozruchu po zprávě, že na zápas poprvé v sezoně dorazí Messi! A když skutečně přišel, hned jsme si všimli, že podivně hubený, jako příslovečný luňák. Další už Messi vysvětlil sám: „No tak jsem shodil pět kilo. Dnes je mi ale špatně. Včera hrála v Kníně Odyssea, vypil jsem tam strašně moc panáků. Chci hrát dvacet, nanejvýš třicet minut.“

Naproti tomu Tomáš Rambousek-Rambo vypadal čistý jako lilie, byla na něm ovšem vymáhána pokuta za absenci v Počepicích. Mrzutý byl i kvůli něčemu jinému. „Moje maminka se konečně podívala na internet, chtěla zjistit, jak to v Lečici chodí a jak se mi daří. Četla o Počepicích a úplně se zhrozila!“

Nastoupilo se ve sparťanských dresech, Petrovice naštěstí nenasadily ty pohřební, kvůli nimž se v červnu na jejich hřišti konal lečický funus. Hned v první minutě nám soupeř zabouchal na břevno a bylo jasné, že hochy od Kocáby čeká těžká písemka. Horní tyč nám zvonila i v minutě pětadvacáté a hned v té následující se už Kozlova síť vlnila. Stačilo, aby se hostující Kudrna nejlépe zorientoval v chumlu před bránou.

Od té doby Petrovice přestaly zlobit, Hrubeschův tým jim to nedovoloval. Touha po vyrovnání byla silná. Okapník a s nebývalou chutí hrající Čahoun jakožto útočníci neustále zle dotírali na bránu, centrovali, stříleli, ovšem také se červenali po zazděných tutovkách. V tom jim zdatně sekundoval Kojenec, do šance se dostal i Bolek, nebezpečně vypálil Rambo. Stále nic platné.

O půli tým nejvíc burcoval Průjezďák II. „Jak tam vlezeme, do pěti minut vyrovnáme a pak to otočíme,“ měl jasno polepšený muž, nastávající ženich a otec. Hrubesch kupodivu zatím nestřídal, měl svoje plány a ty mu poté náramně vyšly.

Do pěti minut se sice vyrovnat nepodařilo, ale šlo se mu naproti. Lečice vyvinula na „dolní“ bránu strašlivý tlak, jaký jsme od ní už moře let neviděli. Hrubesch odkudsi vyhrabal Einsteinův mozek, jenž poté vykoumal teorii produktivity. Kdo si myslel, že na plac půjde jako první Messi, ten se přepočítal. Napřed šel Rohlíček za Čahouna, z beka byl do útoku převelen Pišta. „Na deset minut, když nedáš gól, budeš střídat a dám tam žolíka,“ zaslechli jsme Hrubeschovy úvahy.

Situace již k tomu opravdu velela. Jan Hořák-Okapník se 113x objevil sám před brankářem. Po samostatných únicích, centrech do běhu, kličkování ve vápně, odražených míčích. Zakončení? Vedle, přes, něco zneškodnil vyběhnuvší gólman, který Hořiho ničil i robinzonádami, párkrát mu balon jen tak s prstem v nose vykopl z lajny nohou. Guinessova kniha rekordů musí být přepracována!

Dozvěděli jsme se, že o všem byl informován i malý Matija Okapníček, volalo se mu na číslo mobilu 729 113 113. Nemluvně prý z kočárku vztekle vyhazovalo chrastítka a pískátka, nakonec mu nezbylo než si 113krát stříknout do pampersek. Jelikož potom u Hořáků všechny plenky došly, Kojenec se nabídl, že mu zapůjčí svoje…

Po šedesáti minutách konečně Hrubesch rozkázal: Martine, jdeš tam! „Petrovice Messiho znají, bály se ho, hned změnily rozestavení,“ samozřejmě od praporku vypozoroval Matějka. První balon sice nejtechničtějšímu fotbalistovi na Příbramsku utekl do autu (inu, dlouhá herní pauza), ale pak se začaly dít věci.

Poněvadž hosté při bránění střídajícího lečického vlasatce nevěnovali dostatečnou pozornost jiným (bezvlasým), po Okapníkově přihrávce se v šestnáctce nachomýtl František Dědina-Kojenec a s rozvahou konečně vyrovnal. Dál to šlo zatraceně rychle. Martin Dolejší-Messi sebral balon, vyrazil, rozvrátil soupeřovu clonu, upadl. Poměrně daleko od vápna. Pepa Smetana se neodvážil překážet Mistrovi. A tak se Kamil Rada-Střihavka rozběhl a trefil to absolutně přesně, Lečice už vedla! Vzápětí Messi vydýchl do vzduchu poslední bublinky ze zelené, opět se zmocnil míče, zase nasadil strašlivé zrychlení, nanovo byl sestřelen. Tentokrát skoro na hranici velkého čtverce. Ačkoli zeď necouvla na předepsanou vzdálenost, Kamil Rada-Střihavka na to nedbal. Někdo z našich zeď nastavil, stačilo mu roztáhnout nohy a přesně tohle místečko sudovický rarach placírkou propálil, falšovanou ránu brankář nemohl ani zahlédnout – 3:1! Panstvo, nepočetná návštěva viděla u Kocáby pravé Střihavkoviny!

Euforii vzápětí zchladila petrovická standardka, hlava Kudrnova a korekce na tři dva. Případné vyrovnání a milovaný výsledek 3:3 by nyní Matějka v žádném případě nebral, ani nikdo jiný, to se ví. Už jsme to dokontrolovali až do konce. Bylo nám velmi líto největšího petrovického sympaťáka a znamenitého fotbalisty Jardy Sedláka, který ze strachu před Messim posílil defenzivu a po souboji s Okapníkem si hrábl kolenem o břidlici pod Světličkou. Byla z toho nepěkná džuzna. Chirurg Libuna se vymluvil na čerstvost, takže šili Jardovi soukmenovci. Zřejmě moc dobře, pacient odešel po svých a ani nekulhal.

Važme si tohoto vítězství. Otočilo se skóre proti velmi zdatnému soupeři, projevila se veliká vůle. Ať vydrží ještě za týden ve Staré Huti.         (msč)

 

Branky: 75. a 80. K. Rada, 68. Fr. Dědina – 26. a 81. Kudrna. Rozhodčí: Jiří Švidkov (Příbram) 7,5 – Václav Dvořák (Nové Dvory), Milan Maršík (Velká Lečice). Vrchní komisař: Jiří Krása (Mníšek) 10. Bez ŽK. Hlavní pořadatel: Václav Rákosník (Krámy) 8. Kaká Arena (kantýna): Ilona Housková 7, Simona Housková 6,5. Diváci: 36. Poločas: 0:1. Hráno 9.11. 2013.

 

Lečice: P. Svoboda 9 - ˇVáňa 8, Josef Smetana ml. 9, Rambousek 10, Tokaji 8 (61. Messi 9) – Štěpán 8,5 (85. Dušák - ), K. Rada 10, Fr. Dědina 9, M. Rákosník ml. 8,5 – Jan Hořák 8,5 (87. Josef Hrbek - ), Zboženský ml. 8 (52. Houska 8). Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9. Vedoucí mužstva Jiřina B. Víšková 10.

Lavička: Fr. Holec ml. Chyběli: L. Kostečka (zranění), Toman (nemoc), Jakub Hořák (?).

Hráči utkání:

Kamil Rada-Střihavka, Tomáš Rambousek-Rambo

Střelci Lečice: 6 – Fr. Dědina, Jan Hořák, 4 – K. Rada, 3 – Tokaji, 2 – Jakub Hořák, Josef Smetana ml., 1 – Štěpán, Toman.

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda – 256 minut (do dalšího zápasu jde s 9 minutami), Josef Hrbek – 9 minut (do dalšího zápasu jde s 28 minutami).

 

Výroky dne

„Já jel v pondělí ráno jako Kreuziger.“ (Matějka ke svému cyklistickému výkonu)

„Já měl akorát pět piv. Kořalku pil Messi.“ (Střihavka o páteční kulturní akci v Novém Kníně)

„Zmírníme, tady odsud řve šest lidí, toho Honzu zblbneme!“ (Hrubesch chránil spalovače Okapníka)

„Hoši, já vám to budu vozit.“ (Hrubesch k otci Okapníkovi a skorootci Průjezďákovi II)

„Honzovi dneska dáme tu merunu k večeři.“ (Hrubesch trestající nešťastníka Okapníka)

„Nejdu, je to na mě daleko. On to Mistr dá.“ (Průjezďák II před prvním trestňákem. Měl pravdu)

„Kamile, víš, jak to zpívá Vondráčková? Dlouhá noc!“ (Hrubesch nutil Střihavku k nečerstvosti)

„Nešiju, nešiju! Musel bych být nalitej.“ (MUDr. Libuna Sova nemohl soupeři ošetřit koleno)

„Omlouvám se náhradníkům, nemohl jsem střídat, nemohl jsem to oslabit.“ (Hrubesch o své taktice)

 

A co na to: Martin Dolejší

Měl jsem hóóódně zelený, jejejej!

To nebyl žádný duch, to byl opravdový MARTIN DOLEJŠÍ-MESSI, kdo se zjevil v Kocába Areně pro zápas s béčkem Petrovic. Jen tak na okraj, předtím jsme ho v lečickém dresu naposledy viděli 19. května v Dalekých Dušníkách. Všimli jsme si úbytku na váze – to palec nahoru, zaslechli Messiho přiznání k nečerstvosti – to palec vodorovně. Když v 61. minutě coby Hrubeschův žolík vyběhl na plac, soupeř zpanikařil a náš tým ožil. Dva dravé průniky, dvě kosy, dva trestné kopy, dvě následné Střihavkovy trefy. Messi za půl hodiny pomohl otočit zápas a vydolovat tři body.

Celý podzim jsme od tvých rodičů slýchali, že máš zraněné koleno a fotbal si dlouho nezahraješ. Pak si dáš v Kníně pár panáků a přijde zázračné uzdravení. Jak je to možné?

Koleno mě bolí furt, půl roku jsem se nehejbal. Určitě to není panáky, i když v pátek jsem měl v Kníně zelený hóóódně, jejejej.

Vypadáš hubený, ba až vychrtlý jako legendární modelka Twiggy. Manželka ti nevaří, nebo je za tím něco jiného?

Manželka mi vaří výborně a dietně. Ale je za tím i trocha pohybu. Když mám s linkou na Dobříši tři hodiny volno, chodím běhat na zámek do anglického parku. Anebo na Smíchově běhám schody na Dívčí hrady.

Jak moc ti fotbal v Lečici chyběl?

Strašně, šíleně, úplně hrozně moc. Pravidelně jsem lezl na lečické stránky, taky mi o všem referoval táta.

Co říkáš na současný lečický tým, jak se ti líbí Střihavka a Rambo, posily z Knína?

Jsou výborní, samé superlativy, jen tak dál. Tihle dva tam nebýt, máme v tabulce nejvýš pět bodů. Funguje nám osa Rambo, Popescu, Kamil, Franťák, Hoři. To ostatní kolem nich je takový bonus. Tím ale rozhodně nechci říct, že by byli špatní.                                                                          (msč)

 

fotogalerie zde>>