10. Nový Knín B - Velká Lečice

24.10.2010 15:30

Křivda století!

V Kníně zaříznuti jako podsvinčata  -  Pan Švidkov zločincem, co patří do Haagu  -  Tomáš Sobotka: 22 psychopatů!  -  Božidar složil lečickou maturitu  -  Arnošt vyloučen, ale část průserů odčinil  -  Rekordní návštěva  -  Komu fandil Luboš Havránek?

Lečický zápas roku, ale křivda století! Těžce vyhecované derby proti proudu Kocáby už už spělo k bezbrankové remíze, mohla být i ta se skóre 1:1. Nesmělo by ovšem pískat kopyto. Ševcovské a rozhodcovské! Knínské béčko nás brousí, fauly jsou pískány proti Lečici. Jasné auty pro nás mávány obráceně, ve finále regulérní gól Radima Sobotky neuznán. Pan Švidkov patří do Haagu před Mezinárodní soudní tribunál pro zločiny v bývalé Jugoslávii. Zatímco chorvatský generál Ante Gotovina je zde držen neprávem, zmíněný soudce by potřeboval dostat doživotí, až by zčernal. Praví hrdinové přijeli do Knína od krámské Knihovny: Tomáš Víšek, Radim Sobotka, Martin Kostečka, Arnošt Hořák, především pak Petr Svoboda-Kozel, ten ovšem z Prahy.

NOVÝ KNÍN B   –   LEČICE     1 : 0

Nový Knín – Na dvě stě lidí v hledišti, z toho více než čtvrtina z Krámů, Lečice, Porostlin a Senešnice. Jen ta domácí většina se však klepala, neboť knínské béčko dlouho předlouho nedokázalo vyzrát na hrdiny od dolního toku Kocáby. Pro zajímavost, nikdo nevěděl, komu přišel fandit Luboš Havránek, někdejší hvězdný bek a také výtržník z Lečice. Občana Sudovic doprovázela korpulentní manželka Eva Hesová, jelikož však přetáhla novináře z týmu hostů deštníkem, bylo to asi jasné…

„Byli posraní až do konce,“ trefil průběh zápasu Libor Váňa. „Ještě že tam byli tři rozhodčí,“ narážel František Dědina-Kojenec na skutečnost, že pan Švidkov měl na lajnách pana Emana Marka a jakéhosi holobrádka, a nebýt toho, kdokoli z laických asistentů mohl synem smrti. „Já se docela bál házet od laviček auty,“ potvrdil Kojenec správnost tahu OFS Příbram. Jenom ten tah s panem Švidkovem se nepovedl…

Jasně že byl Knín velkým favoritem. Začal zhurta, hned v 11. minutě trefil rychle za sebou břevno a tyč, jinak ovšem narážel na dobře zformovanou obranu od sympatičtějších břehů Kocáby. Fotbalovou maturitu zde absolutně splnil Bohouš Prášil, soupeře navíc nejednou pomýlil. Ševci kolikrát reklamovali jeho ruku, zatímco balony pouze pleskaly o Božidarovo břicho. Nejmilejší soused Václava Dvořáka-Matějky z Nových Dvorů mohl taky po rohu hlavou skórovat, nezasáhnout ovšem na čáře se nachomýtnuvšího Radima Sobotku. Také my uměli zazvonit na konstrukci branky, před zchátralými knínskými kabinami to předvedl Jan Hořák. V té době se už pomalu pakoval z trávníku Lukáš Kostečka, brutálně zasažený do kotníku. Byl o to pobledlejší, že podle svých slov o den dříve zachraňoval před vstupem do KKK (Krámského koláčového klubu) svou vyvolenou Bobeš Vyhlídkovou…

Bylo vlastně zázrakem přežít první poločas. Knínští se neustále váleli trávníku s rykotem, jako kdyby je brokem olízli známí myslivci Josef Smetana senior, Josef Víšek či štěchovický bombarďák Franta Křivonoska. Pakliže však prošlápli někoho z Lečických, dělali jakoby nic a pan Švidkov to pískal pro ně. „Stejně mám pocit, že dneska tady kope dvaadvacet psychopatů,“ narážel na jiskření na trávníku Tomáš Sobotka, otec lečického čísla 16.

Druhou půli začal Knín v útlumu, přitom ho hoši od Štěkandy už tolik nezlobili, poněvadž Hoři, největší ofenzivní dravec III. příbramské třídy, byl obětován na post stopera.  Lečice hrála nadoraz, bílé trenýrky od pohybů po prdelích prošoupány naskrz, výkony téměř do sebezničení v podání Tomáše Víška, Martina Kostečky, Božidara Prášila, Kojence, zdravě nasraného Hořiho-Ferdy, takový Radim Sobotka sice frajera proti sobě mockrát neoblafnul, stejně však jednou trenér Hrubesch zamručel: „To je nejlepší Radimův výkon, co hraje za Lečici.“

Právě Hrubesch musel v poslední čtvrthodince měnit plány se střídáním. Donutil ke svlékání Martina Rákosníka staršího, aby šel místo Pišty Hovance, a to do útoku. Rákoska před lavičkou mírně zezelenal, přemlouval kouče, že by raději do zálohy. Vyloučení Arnoša Hořáka (po druhé žluté kartě za běžný faul), vedlo k tomu, že dolů šel pokopaný Božidar a Rákoska si vlastně vymohl své. Zrovna v té době navazoval v naší bráně Kozel na fantastické zákroky z předcházejících minut, brnkal si s balonem o tyč, vybíhal, boxoval nepříjemné centry, padal protihráčům pod nohy, těsně před rozhodujícím gólem vystřihl něco, co hraničilo s esoterikou. Zastavil čas a tím pádem i míč směřující pro jiné nechytatelně k tyči – olé, olé, Kozle Spytihněve! Nemohl zvládnout jen závar v 84. minutě a nešťastnou teč Rákoskovu. „Kdybych nebyl střídajícím hráčem, nula nula bychom uhráli,“ zoufale po utkání procedil Martin Rákosník.

I on byl platným hráčem, jenže stejně nemohl zabránit zrůdnostem, jež si předsevzal pan Švidkov. Že se Radim Sobotka u lajny dral k míči lokty jako kdysi chorvatský bojovník Aljoša Asanović, a faul pan Švidkov „nechtěně“ odpískal ve prospěch Lečice, za to my nemohli. Radim sebral balon a obloučkem ho poslal do sítě. Leč arbitr poté rozhazoval rukama jako orangutan z Bornea, a přitom musel vědět, že kop na píšťalku nesignalizoval. Hlavně že si po utkání podal ruku s naším kapitánem Libunou a tvářil se jako Mirek Dušín.

Opakujme, že gentlemany hlavně nebyli týpkové z knínské lavičky. Ruku si se zástupcem lečického tisku podali, leč větičku o nezaslouženém výsledku slyšet nechtěli. „Ty vole, to byl fór dne. My hráli na jednu bránu, ty jsi byl na jiném zápase? Fotbal jsi viděl z rychlíku? A vůbec, jdi do prdele!“ Inu, když se fotbal nepovede vyplašeným primadonám – o sudím nemluvě -, poslouchat se může ledacos. Shrne-li se ledacos, Ševci umějí hodně, ale zároveň i hovno…                                                                                                                          (msč)

Branka: 84. Vostrý. Rozhodčí: Švidkov (Příbram) -1. ŽK: Jan Hořák, Hovanec, M. Kostečka, Josef Smetana ml., R. Sobotka, Jakub Hořák.  

ČK: 77. Jakub Hořák. Vrchní komisař: Josef Smetana st. Diváci: 200. Poločas: 0:0. Hráno 24.10. 2010.

Lečice:  P. Svoboda 10 – Váňa 8,5, L. Kostečka 8 (30. Hovanec 8), Prášil 9 (78. M. Rákosník st. - ), Víšek 9,5 – Fr. Dědina 8,5, Josef Smetana ml. 8, M. Kostečka 8,5, Jakub Hořák 8,5 – R. Sobotka 8,5, Jan Hořák 9. Trenér Jiří Hrbek-Hrubesch 9.

Lavička: Josef Hrbek, Dvořák, Houska, Pilecký. Chyběli: Messi (zaměstnání).

Hráč utkání: Petr Svoboda-Kozel

Střelci Lečic: 9 – Jan Hořák, 2 – Jakub Hořák, Messi, Martin Rákosník st., Váňa, 1 – Josef Smetana ml.                      

Neprůstřelnost brankáře: P. Svoboda - 172 minut (do dalšího zápasu jde s 6 minutami), Josef Hrbek - 22 minut (do dalšího zápasu jde s 6 minutami).

 

                                                                                                                   (msč)