1. Velká Lečice - Petrovice B

27.08.2016 17:00

 

KOCÁBA ARÉNA JÁSÁ!! PETROVICE NA KOLENOU!!

Nepříjemné vedro * Zpoždění - sudí píchal, opr. píchnul * Robocop Pišta *

Zbytečné komplikace * Tři Čahouni na hřišti *
 

SOKOL VELKÁ LEČICE – SK PETROVICE B  3 : 2  (1 : 1)

Bez několika hráčů loňské základní sestavy a tudíž i s novými tvářemi zahájili další sezónu hráči lečického Sokola. Na domácím, vskutku nebývale pohledném pažitu, přivítali na úvod velmi nepříjemného soupeře, a sice silný celek z Petrovic. Sebevědomí a víra v nějaký bodový zisk z domácích borců před utkáním vskutku příliš netryskaly. A ti co statečně tvrdili, že „dneska jasný tři body“, nevypadali zase až tak úplně důvěryhodně. Soupeř přivezl do Kocába Arény věkově výrazně mladou sestavu, a to až tak, že např. Pišta by mohl některým hostujícím hráčům být nikoli otcem, ale rovnou dědečkem. Z této skutečnosti vyplývaly oprávněné obavy, jakže to bude s fyzickým fondem léty bitev otřískaných Matějkových svěřenců. V lečickém údolí totiž panovalo úmorné vedro a už samotný pobyt na přímém slunci byl pro slabší nátury zdraví nebezpečný. Ovšem chlapci od Kocáby se počasí i soupeři postavili čelem a překvapili snad i sami sebe. Po dlouhé době hráli opět fotbal, příliš se nehádali, bojovali a po opravdu poctivém výkonu naprosto zaslouženě udolali favorizovaného protivníka.      

Úvodní hvizd zápasu musel být o pár minut odložen. Mladý rozhodčí Kuchař se totiž cestou do Lečice dostal do nesnází s propíchnutou gumou. Jak byla situace vážná, ukazovala ještě nesložená deka v rukou pohledné spolucestující, zřejmě potom jak sudí ležel pod autem ve snaze závadu neprodleně odstranit. Nenechal se však rozhodit, protože utkání odpískal s přehledem a snad jen zapomenutý míč v kabině o poločasové přestávce byl roztomile netradičním pochybením.

Do utkání vstoupili domácí jako uragán. Hned ve 2. min. Standa dělovkou snad ze 35m rozhoupal břevno branky týmu z Petrovic. Tři minuty poté si před pokutovým územím vyměnili míč Srpi s Kocíkem, ale Pepa netrefil. Vzápětí po rohu zahrozili i hosté. Nebezpečná hlavička mířila těsně vedle levé tyče. V 10. min. vybojoval uprostřed hřiště míč zahleněný Z. Čahoun. Brejk tří na jednoho však pokazil mizernou přihrávkou. Za další dvě minuty soupeř udeřil. Kolmý pas do pravého křídla, hostující útočník byl rychlejší než obrana a tváří v tvář prostřelil bezmocného Kozla. 12. minuta – 0 : 1. V hledišti již někteří škarohlídi plánovali předpokládaný scénář o lečickém výprasku. Matějkovi hoši jim však dali jasnou odpověď. Standa z přímého kopu posadil míč na hlavu Fandovi, ten našel u pravé tyče Bolka a ten už nemohl minout. 14. minuta – 1 : 1. Ale hosté mohli za malou chvíli být znovu na koni. Nepříjemná skákavá střela možná i trochu překvapila Kozla v brance. Naštěstí jen žďuchla do tyče. Ve 20. min. zahrával z dobré vzdálenosti přímý kop Kocík. Střela se mu ale nepovedla a míč směřoval nad břevno. Po půlhodině hry pálil opět osamocený Pepa z 11m těsně vedle. Ještě než se však přestali domácí držet za hlavu po neproměněné šanci, přišel bleskový protiútok. Obrana zaspala a na Kozla se řítil hostující útočník. Zkušený lečický golman ovšem bleskově vyběhl, zmenšil střelecký úhel a udržel nerozhodný stav. Deset minut před koncem poločasu u pravé postranní čáry vyškolil Fanda soupeřova beka a poslal do šance Bolka. Tomu střela nesedla a lehký oblouček přistál v náručí hostujícího brankáře.  Dobrou příležitost měli domácí ještě ve 42. min., ale ani Fanda nezahrál přímý kop z pravé strany na hranici šestnáctky ideálně, a tak se šlo do kabin za remízového stavu.

O poločasové pauze je třeba zmínit počin čerstvého námořního kapitána Pišty, k čemuž mu jistě všichni srdečně gratulujeme. On totiž spěchal v noci přes půl Evropy, aby mohl v sobotu v 17.00 stát v lečickém dresu při výkopu zápasu. Doufejme, že příklady stále ještě táhnou!

Úvod druhého dějství nachytal petrovický celek v hrubých nedbalkách. Už po dvou minutách vystihl Pišta nepřesnou rozehrávku v pokutovém území hostí. Bohužel však nezachoval chladnou hlavu a ukvapeně vypálil nad. Nedbali však hostující chasníci varování. Pět minut po začátku poločasu vyrobili ve středu hřiště další hrubku a tentokrát už domácí trestali.  Míče se zmocnil Fanda, přesně vysunul Kocíka a ten filigránsky placírkou podél brankáře poslal lečický tým do vedení. 50. minuta – 2 : 1. Za dalších pět minut mohlo být ještě veseleji. Kocík pronikl do šestnáctky a přihrávkou našel J. Čahouna ml. Ten však místo technické střely míč napálil a ten zmizel někde v oblacích směrem na Vídeň. Co se však nepodařilo nyní, podařilo se za pár okamžiků. Standa centroval z přímého kopu. Hostující golman nejistým zákrokem jen vyrazil míč před sebe a dobíhající domácí dravce podle rozhodnutí sudího fauloval. Penalta! Míč si postavil Standa, a přestože asi nekopl pokutový kop úplně dokonale, ten i po doteku brankáře skončil v síti. 64. minuta – 3 : 1. Nebyli by to ovšem lečičtí fotbalisté, aby si nevytvořili sami sobě nějaký ten problém. V opojení z dvougólového vedení vyrobili zbytečný roh, po jehož zahrání stáli v pokutovém území jako sochy na Karlově mostě. Srpi nepokryl svého hráče a ten pohodlně prostřelil Kozla. 67. minuta – 3 : 2.  V již zmiňovaném parnu přece jen začínaly síly docházet, a tak Matějka během několika minut poslal na hříště čerstvé borce. Zcela správně předpokládal, že v závěrečném náporu budou hosté používat k pokoření domácí obrany vysoké nakopávané míče. Soupeře však zcela zmátl, když čtvrt hodiny před koncem vyslal na hrací plochu vyhlášeného hlavičkáře J. Čahouna st. Byla to chvilka takřka historická, protože v tu chvíli tvořili téměř čtvrtinu lečické sestavy „samí Čahouni“. Když to nešlo centry, rozhodl se petrovický záložník k razantnímu řešení a v 82. min. dělovkou snad z poloviny hřiště orazítkoval břevno lečické svatyně. Bylo to však to poslední, co mohlo ještě zastavit domácí na cestě za vítězstvím. Tři minuty před koncem J. Čahoun ml. vidíce vedle sebe statečně rvoucího se otce, uzmul na vlastní polovině míč a rozhodl se, že ho nikomu nepůjčí. A jak se rozhodl tak také učinil. Prošel po levé straně až před brankáře, ale bohužel téhle akci chyběla ta pověstná třešnička, protože ani opakovanou střelu neprotlačil do sítě. V nastaveném čase už jen Libor mazácky, exhibičně pohladil duši diváka zkušenou hlavičkou z hranice šestnáctky do Kozlovy náruče a jen potvrdil, že do nového ročníku soutěže vykročili lečičtí Sokolové tou správnou nohou.

 

Branky: 14. P. Štěpán, 50. J. Koc, 64. S. Hájek z pok. kopu – 12. M. Mašata, 67. T. Měcháček

ŽK: 31. S. Hájek – 39. A. Lišman, 72. P. Jůn

Úvodní sestava: P. Svoboda  9 – J. Zboženský ml. 8,5, S. Hájek 9,5, J. Srp 8,5, L. Váňa 9  –  Z. Zboženský 8, 

F.  Dědina  9, J. Koc 9, P. Štěpán 8 (75. J. Zboženský st.) – V. Hájek 7,5 (73. J. Hrbek), I. Tokaji  7,5 (70. R. Lalák)    

Trenéři: Václav Dvořák, Jaroslav Zboženský st.    

Vedoucí týmu: Václav Dvořák

Hlavní pořadatel: Zdeněk Houska

Střely celkem: 13:10 Střely na branku: 8:6 Rohové kopy: 1:4 Fauly:  21:19 Ofsajdy:  1:1 

Rozhodčí: Kuchař

Diváci: 60    

Odehrálo se: Kocába Aréna,  L.P.  27. 8. 2016